تست آنفولانزا در منزل

درخواست تست آنفولانزا

جوابدهی آنلاین

 

آنفولانزا

آنفولانزا چيست؟

بیماری آنفولانزا چیست؟ شاید این سؤال در ذهن شما هم وجود داشته باشد. باید بدانید که آنفولانزا یک عفونت ویروسی است که به سیستم تنفسی افراد حمله می‌کند. این بیماری عفونی و واگیردار را معمولاً با سرد شدن هوا از ابتدا پاییز تا اوایل فصل بهار مشاهده می‌کنیم. این بیماری علائم بسیار مشترکی با سرماخوردگی دارد اما اصلاً نمی‌توان آن را سرماخوردگی دانست. در این مطلب از مجله سلامت کیوان قصد داریم در خصوص بیماری آنفولانزا، پیدایش، انواع، علائم، دوره نقاهت و روش تشخیص آن نکاتی را بیان کنیم. تا انتها با ما همراه باشید.

بیماری آنفولانزا چیست؟

همان‌طور که گفتیم بیماری آنفولانزا یک بیماری عفونی، ویروسی و شدیدا مسری است. این بیماری بینی، گلو، ریه و باقی اعضای سیستم تنفسی را درگیر می‌کند. در بیشتر افراد این بیماری به صورت خود به خود و پس از چند روز درمان می‌شود اما اصلا نباید آن را نادیده گرفت زیرا می‌تواند باعث بروز عوارض شدید در بیمار و در موارد حادتر موجب مرگ او شود.

انواع آنفولانزا چیست؟

اگر بخواهیم به طور کلی به سؤال انواع آنفولانزا چیست، پاسخ دهیم، باید آنفولانزا را در چهار دسته زیر تقسیم بندی کنیم.

آنفولانزای نوع A

آنفولانزای نوع A را می‌توان خطرناک‌ترین نوع آنفولانزا دانست. این نوع از آنفولانزا از شدت بیماری‌زایی بیشتری برخوردار است و علاوه بر انسان‌ها، حیوانات و پرندگان را نیز مبتلا می‌کند. این نوع از آنفولانزا طیف وسیعی از آنفولانزاها را شامل می‌شود که ما به سه نمونه شناخته شده از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1- آنفولانزا H1N1

به این نوع آنفولانزا، آنفولانزای خوکی یا اسپانیایی نیز گفته می‌شود که در سال 1918 و 2009 در جهان شیوع گسترده‌ای داست. آنفولانزای N1H1 را به دلیل میزان کشندگی بالا در سال‌هایی که شیوع پیدا کرد به عنوان خطرناک‌ترین و مرگبار‌ترین نوع آنفولانزا می‌شناسند. این ویروس در سال 1918 حدود یک سوم جمعیت جهان یعنی 500 میلیون نفر را مبتلا کرد و 17 تا 50 میلیون نفر از این افراد را به کام مرگ کشید.

2- آنفولانزا H3N2

این نوع آنفولانزا از سویه قبلی جهش یافته و از سال 2009 تا 2019 در جهان شیوع گسترده‌ای داشت و می‌توانست علاوه بر انسان، حیوانات، پرندگان و کلیه پستانداران را آلوده کند.

3- آنفولانزای H5N1

این نوع آنفولانزا، آنفولانزای پرندگان نیز می‌گویند و برای اولین بار در سال 2005 مشاهده شد. این بیماری ابتدا تنها در میان پرندگان وحشی شیوع داشت اما کم کم به پرندگان اهلی نیز سرایت کرد و در انتها انسان‌ها هم به این نوع از آنفولانزا مبتلا شدند.

آنفولانزا

آنفولانزا نوع B

این نوع آنفولانزا تنها در میان انسان‌ها مشاهده شده و از نوع اول آنفولانزا شدت و قدرت کمتری دارد. همچنین بر خلاف نوع A دسته بند‌های خاص ندارد و معمولاً بر اساس جایی که شیوع پیدا کرده نام گذاری می‌شود.

آنفولانزا نوع C

این نوع از آنفولانزا را می‌توان ضعیف‌ترین آنفولانزایی دانست که انسان‌ها به آن مبتلا می‌شوند و از آن به عنوان سرماخوردگی ساده ویروسی یاد می‌شود. افراد مبتلا به این نوع معمولاً پس از چند روز و به سادگی بهبود پیدا می‌کنند و تا کنون همه‌گیری وسیعی از این نوع آنفولانزا گزارش نشده است.

آنفولانزا نوع D

در مورد این طبقه بندی آنفولانزا هنوز شک‌ها و سؤال‌هایی وجود دارد. این نوع از آنفولانزا معمولاً بر دام‌ها اثر می‌گذارد و تا کنون موردی از ابتلای انسان‌ها به آن گزارش نشده است.

علائم ابتلا به آنفولانزا چیست؟

علائم آنفولانزا با سرما خوردگی و حتی کرونا شباهات بسیاری دارد. به همین دلیل حتی پس از این که پاسخ سؤال علائم ابتلا به آنفولانزا چیست را دانستید و توانستید علائم آن را تشخیص دهید باز هم نباید احتیاط را کنار بگذارید. مهم‌ترین و رایج‌ترین علائم آنفولانزا عبارتند از:

  • تب
  • درد عضلانی
  • عرق سرد (عرق به همراه احساس سرما)
  • سر درد
  • سرفه‌های خشک
  • خستگی
  • آبریزی بینی
  • گلو درد
  • قرمزی و درد چشم
  • اسهال و استفراغ

البته بدانید که این‌ها علائم رایج آنفولانزا هستند. آنفولانزا زمانی که از نوع شدید باشد یا بیماری به هر دلیلی تشدید شده باشد، علائم دیگری دارد که در صورت مشاهده آن‌ها باید سریعاً فرد را به پزشک برسانید.

  • تنگی نفس
  • نفس‌های کوتاه
  • درد شدید در قفسه سینه
  • سرگیجه مداوم
  • تشنج
  • درد عضلانی حاد
  • شعف شدید

همچنین به خاطر داشته باشید که علائم حاد آنفولانزا در کودکان به شکلی متفاوت است. در صورت مشاهده این علائم در کودکان نیز باید سریعاً آن‌ها را به پزشک برسانید.

  • تنگی نفس
  • لب‌های کبود
  • درد در قفسه سینه
  • از دست رفتن آب بدن کودک
  • درد شدید
  • تشنج
علائم آنفولانزا -1
علائم آنفولانزا -2

روش‌های تشخیص آنفولانزا چیست؟

برای تشخیص آنفولانزا ابتدا باید به پزشک مراجعه کرد. پزشکان با طی مراحلی تشخیص می‌دهند که فرد به آنفولانزا مبتلا شده یا خیر. این مراحل عبارتند از:

1- اظهارات بیمار

معمولاً افراد برخی علائم مانند درد را به سرعت در بدن خود تشخیص می‌دهند. پزشکان با شنیدن اظهارات بیمار و علائمی که آن‌ها به آن درگیر هستند نخستین  تشخیص خود را می‌دهند.

2- معاینه بالینی

پس از این که اظهارات بیمار تمام شد، پزشکان با معاینه بالینی بیمار سعی در بررسی بیشتر بیماری دارند. معاینه حفره‌های گوش، انتهای گلو، گوش دادن به صدای ریه‌ها، سنجیدن دمای بدن بیمار و بسیاری کارهای دیگر در تشخیص بهتر بیماری‌ها به پزشکان کمک می‌کنند.

3- تست‌های آزمایشگاهی

پزشکان پس از معاینه و در صورت امکان، فرد را برای انجام تست‌های آنفولانزا به آزمایشگاه‌های مربوطه ارجاع می‌دهند تا در آنجا با انجام تست‌های لازم، حضور یا عدم حضور ویروس در بدن فرد مشخص شود.

شناسایی ژنوم با PCR :

روش RT-PCR می‌تواند در تشخیص سریع عفونت از طریق نمونه‌هایی تنفسی کارساز باشد. نمونه‌گیری این آزمایش از حلق و بینی توسط سواپ‌های مخصوص آزمایشگاهی انجام می‌شود.
آزمایشگاه کیوان با استفاده از بهترین کیت‌ها و روش‌های تشخیصی به جهت رفاه حال شما امکان انجام نمونه‌گیری تست آنفولانزا در منزل را فراهم کرده است.
لازم به ذکر است در آزمایش آنفولانزا این آزمایشگاه، همه انواع این ویروس مورد بررسی قرار میگیرد.

تست آنفولانزا

دوران نقاهت آنفولانزا

چه زمانی نیاز به انجام تست آنفولانزا هست؟

زمانیکه با فرد مبتلا به بیماری آنفولانزا در ارتباط بوده اید یا علائمی از جمله تب ولرز، سرفه، سوزش گلو، آبریزش بینی یا کیپ شدن، بدن درد، سر درد، اسهال و استفراغ دارید.

آیا می توانم بدون حضور در آزمایشگاه ،جواب آزمایشم را بگیرم؟

بله، با ورود به بخش جوابدهی آنلاین، کافیست شماره قبض و رمز خود را وارد نمایید.

آیا تستی برای آزمایش همزمان کرونا و آنفولانزا وجود دارد؟

بله؛ آزمایشگاه تخصصی ویروس شناسی کیوان، امکان انجام تست برای هردو ویروس آنفولانزا و کویید19 به صورت همزمان را دارد. جهت درخواست تست کرونا – آنفلوانزا در محل کلید کنید.

زمان جوابدهی تست آنفولانزا چقدر است؟

جواب تست آنفلونزا در کمتر از 24 ساعت پس از نمونه گیری آماده خواهد شد.

آیا در تست آنفولانزا انواع این ویروس مورد آزمایش قرار میگیرد؟

آزمایش آنفولانزا از حلق و بینی نمونه گیری می شود و جهت تشخیص آنفلونزای نوع A و B H1N1 – انجام می گیرد.