سوالات متداول آزمایشگاه کیوان
در این صفحه به سوالات متداول کاربران آزمایشگاه کیوان به صورت دسته بندی پاسخ داده می شود.
سوالات عمومی آزمایشگاه کیوان
آدرس آزمایشگاه کیوان کجاست؟
تهران، خیابان شهید بهشتی (عباسآباد)، بعد از سینما آزادی، به طرف خیابان ولیعصر، پلاک ۴۹۸ طبقه همکف
ساعت کاری آزمایشگاه به چه صورت است؟
آزمایشگاه کیوان هرروز هفته حتی ایام تعطیل از ساعت 7 صبح الی 20:30 آماده خدمت رسانی به مردم عزیز کشورمان میباشد.
جواب تست کرونا و آنفولانزا چند ساعته آماده می شود؟
جواب تست PCR کرونا 5 تا 8 ساعت بعد از پذیرش حاضر خواهد شد و جواب تست آنفولانزا در کمتر از 24 ساعت حاضر خواهد شد.
جواب آزمایش خون کرونا (آنتی بادی – آنتی اسپایک) چند ساعته آماده میشود؟
جواب آزمایش آنتی بادی و آنتی اسپایک کرونا تا 24 ساعت بعد از پذیرش حاضر خواهد شد.
نحوه ی ثبت نام در سایت جهت انجام تست کرونا، درب منزل به چه صورت است؟
جهت ثبت درخواست نمونه گیری در منزل، شما میتوانید داخل سایت آزمایشگاه کیوان، درخواست خود را ثبت نمایید و یا با پشتیبانی آزمایشگاه کیوان تماس حاصل فرمایید. همچنین برای مشاهده راهنمای ثبت نام داخل سایت آزمایشگاه کیوان کلیک کنید.
هزینه آزمایش PCR کرونا در آزمایشگاه و منزل چه قدر است؟
هزینه تست PCR کرونا در آزمایشگاه 4/000/000 ریال و در منزل و محل شما 4/000/000 ریال + هزینه رفت و آمد نمونه گیری بر اساس مسافت تا آزمایشگاه میباشد.
هزینه رفت و آمد نمونه گیری چگونه محاسبه میشود؟
هزینه رفت و آمد نمونه گیری بر اساس مسافت محل شما تا آزمایشگاه کیوان (واقع در خیابان شهید بهشتی تهران) محاسبه میگردد. برای داخل تهران از 385/000 ریال تا 990/000 ریال و برای خارج از تهران بر حسب فاصله تا آزمایشگاه تعیین میشود.
هزینه تست آنتی بادی کرونا(IgG IgM) و آنتی اسپایک واکسن کرونا (Anti Spike igG) چقدر است؟
هزینه آزمایش IgG – IgM – Anti Spike IgG هر کدام 2/159/000 ریال میباشد. جهت درخواست تست آنتی بادی و آنتی اسپایک واکسن کرونا در منزل کلیک کنید: ثبت درخواست
آزمایشگاه کیوان مورد تایید چه ایرلاین های هواپیمایی است؟
آزمایشگاه کیوان مورد تایید وزارت بهداشت و همه شرکتهای هواپیمایی میباشد. جهت مشاهده بیشتر درباره قوانین و مقررات شرکت های هواپیمایی کلیک کنید.
آزمایشگاه کیوان با چه شرکت های بیمه ای قرارداد دارد؟
آزمایشگاه کیوان با شرکت های بیمه ای زیادی طرف قرارداد میباشد. برای مشاهده لیست بیمه های طرف قرارداد با آزمایشگاه کیوان کلیک کنید. همچنین در صورتی که بیمه شما هزینه تست کرونا را متقبل میشود و طرف قرارداد با آزمایشگاه کیوان نباشد میتوانید با دریافت قبض پرداختی خود به صورت حضوری یا ارسال جواب با پیک به شرکت بیمه ارائه داده و هزینه را از شرکت بیمه دریافت نمائید.
آیا برای تحویل جواب باید به صورت حضوری به آزمایشگاه مراجعه کرد؟
خیر، شما میتوانید با پرداخت هزینه کمتر، و بدون دغدغه رفت و آمد در سایت آزمایشگاه کیوان درخواست ارسال جواب با پیک را انتخاب کنید. همکاران ما در اولین فرصت پس از حاضر شدن جواب آزمایش، نسخه کتبی جواب را به همراه قبض پرداختی با مهر و امضاء آزمایشگاه ( جهت ارائه به شرکت بیمه) درب منزل شما ارسال خواهند کرد. جهت ثبت درخواست ارسال جواب با پیک کلید کنید.
چه زمانی ارسال جواب با پیک انجام میشود؟
در صورتی که درخواست ارسال جواب را فعال نموده باشید، همکاران ما در اولین فرصت پس از حاضر شدن جواب آزمایش، نسخه کتبی جواب را به همراه قبض پرداختی با مهر و امضاء آزمایشگاه ( جهت ارائه به شرکت بیمه) درب منزل شما ارسال خواهند کرد. حداکثر زمان برای ارسال جواب با پیک 24 ساعت میباشد.
هزینه ارسال جواب با پیک چقدر است؟
هزینه ارسال جواب درب منزل برای همه مناطق تهران 450/000 ریال میباشد.
جواب تست کرونای پروازی چند ساعته حاضر میشود؟
تست تست کرونا برای موارد اورژانس و پروازی 6 ساعت بعد از پذیرش (در صورت عدم نیاز به تکرار) حاضر خواهد شد.
برای ثبت درخواست نموه گیری چه اطلاعاتی لازم است؟
وارد کردن شماره موبایل، کد ملی، نام به فارسی، نام به انگلیسی، تاریخ تولد، جنسیت برای همه افراد درخواست دهنده الزامی است. همچنین وارد کردن آدرس پستی و موقعیت مکانی (لوکیشن) نیز برای نفر اول درخواست دهنده الزامی میباشد.
چه مدارکی باید به نمونه گیر ارائه داد؟
ارائه دادن کارت ملی یا مدرک شناسایی برای تطابق اطلاعات، ارائه کارت واکسن (تاریخ تزریق واکسن) برای همه الزامی است. همچنین مسافرین پرواز های خارجی ملزم به ارائه بلیط و پاسپورت خود به نمونه گیر میباشند.
آیا امکان مشاهده آنلاین جواب آزمایش وجود دارد؟
بله، در صورتی که نمونه گیری شما در آزمایشگاه انجام شده باشد، با وارد کردن شماره قبض و رمز اینترنتی خود در سایت جوابدهی آزمایشگاه جواب خود را مشاهده نمایید. همچنین در صورتی که نمونه گیری شما در منزل انجام شده باشد با کلیک بر روی لینک جواب ارسال شده از طریق پیامک برای شخص تست دهنده، جواب آزمایش را دریافت نمائید و یا در سایت از قسمت فاکتور ها جواب همه نفرات را مشاهده نمائید.
آیا آزمایش های عمومی مانند قند، چربی و … در آزمایشگاه انجام میشود؟
آزمایشگاه کیوان، آزمایشگاه تخصصی ویروس شناسی میباشد که کلیه آزمایش های ویروسی در این آزمایشگاه انجام میشود. آزمایش های عمومی در این آزمایشگاه انجام نمیشود ولی شما میتوانید جهت درخواست آزمایشات عمومی دیگر، نسخه آزمایش های خود را در قسمت نسخه خوانی آپلود کنید. نمونه گیری شما درب منزل انجام شده و به آزمایشگاه های معتبری که آزمایشات شما را انجام میدهند ارسال میشود.
ساعت نمونه گیری در منزل چگونه تعیین می شود؟
شما میتوانید هنگام ثبت درخواست داخل سایت آزمایشگاه کیوان ساعت نمونه گیری درخواستی خود را وارد نمایید و در صورت عدم انتخاب ساعت، نمونه گیری شما حداکثر پس از 2 ساعت انجام خواهد شد.
نحوه ی دریافت قبض پرداختی به چه صورت است؟
شما میتوانید با مراجعه با آزمایشگاه و یا درخواست ارسال جواب با پیک، قبض پرداختی خود را دریافت نمائید.
برای لغو فاکتور و استرداد وجه چه اقداماتی باید انجام داد؟
در صورتی که نیاز به لغو فاکتور نمونه گیری در منزل خود داشتید، با مراجعه به پروفایل خود و انتخاب “فاکتورها” فاکتور مورد نظر را انتخاب کرده و روی “لغو فاکتور” کلیک کنید. هزینه آزمایش پس از کسر درصد کنسلی (با توجه به قوانین آزمایشگاه) به کیف پول شما اضافه خواهد شد. با وارد شدن به قسمت “مالی” میتوانید درخواست برداشت وجه خود را ثبت نمائید.
چه زمانی برای پرواز خارجی باید تست کرونا انجام داد؟
مسافران پروازهای خارجی با توجه به ایرلاین و کشور مقصد باید بین 24 تا 72 ساعت قبل از پرواز اقدام به انجام تست pcr کرونا نمایند. البته پیشنهاد آزمایشگاه کیوان به شما عزیزان انجام تست 24 ساعت قبل از پرواز است. با توجه به جوابدهی سریع تست کرونا برای پرواز در 6 ساعت، میتوانید بدون نگرانی نزدیک ترین تایم برای تست را انتخاب نمایید تا در صورت تاخیر در پرواز یا داشتن پرواز ترانزیت، با محدودیت زمانی مواجه نشوید.
روش های پرداخت برای نمونه گیری در منزل به چه شکل است؟
به دو طریق میتوانید پرداخت فاکتور خود را انجام دهید. پرداخت اینترنتی (درگاه پرداخت آنلاین) و یا پرداخت کارت به کارت. با پرداخت اینترنتی فاکتور شما به حالت پرداخت شده تغییر میکند. در صورتی که پرداخت خود را از طریق کارت به کارت انجام داده اید، در قسمت “مالی” سپس “آپلود رسید” رسید پرداخت خود را آپلود کرده و منتظر تایید واحد مالی آزمایشگاه باشید.
آزمایش در منزل در چه مناطقی انجام میشود؟
نمونه گیری در منزل، در همه مناطق تهران و حومه شامل: کرج، البرز، فردیس، شهرقدس، دماوند، لواسان، رودهن، بومهن، ورامین، رباط کریم، اسلامشهر، چهاردانگه، شهریار، قم، فرودگاه امام خمینی (ره) و … انجام میگردد.
سوالات متداول درباره ویروس کرونا
آیا باد گرم دستگاه های خشک کننده دست، ویروس کرونا را می کشد؟
خیر. برای محافظت در برابر این ویروس باید به طور مرتب دستان خود را بشویید.
آیا آنتی بیوتیک ها در پیشگیری و معالجه مبتلایان به کرونا مؤثر هستند؟
خیر. آنتی بیوتیک های حاضر اثری بر ویروس کرونا ندارند.
آیا اسپری کردن الکل یا کلر بر روی بدن می تواند ویروس کرونا را از بین ببرد؟
خیر. پاشیدن چنین موادی می تواند به غشاهای مخاطی بدن آسیب بزند.
آیا خوردن سیر و زنجبیل می تواند به پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا کمک کنند؟
خیر. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه خوردن سیر و زنجبیل از افراد در برابر کرونا محافظت کرده باشد وجود ندارد. با این حال، سیر و زنجبیل غذایی است که ممکن است برخی خواص ضد میکروبی و ضد التهابی داشته باشند.
آیا پروبیوتیک ها می توانند به پیشگیری از کرونا کمک کنند؟
خیر. پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که معمولاً به غذاها اضافه میشوند یا بهعنوان مکمل رژیم غذایی استفاده میشوند تا برای سلامتی مفید باشند. با این حال، در حال حاضر هیچ مدرکی برای پشتیبانی از استفاده از پروبیوتیک ها برای کمک به پیشگیری یا درمان کرونا وجود ندارد.
آیا افزودن فلفل به سوپ یا سایر وعده های غذایی می تواند به پیشگیری یا درمان کرونا کمک کند؟
خیر. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه افزودن فلفل تند به غذا می تواند از کرونا پیشگیری یا درمان کند وجود ندارد.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا چه غذاهایی باید مصرف شود؟
سیستم ایمنی به حمایت بسیاری از مواد مغذی نیاز دارد. برای یک رژیم غذایی سالم و متعادل، مصرف انواع غذاها از جمله غلات کامل، حبوبات، سبزیجات، میوهها، آجیل و غذاهای حیوانی توصیه میشود. هیچ غذایی وجود ندارد که از ابتلا شما به کرونا جلوگیری کند.
چگونه در قرنطینه کرونا مصرف قند را محدود کنیم؟
WHO توصیه می کند که به طور ایده آل کمتر از 5٪ از کل انرژی دریافتی برای بزرگسالان باید از قندهای آزاد (حدود 6 قاشق چای خوری) تامین شود. اگر اشتیاق چیزی شیرین دارید، میوه تازه باید همیشه در اولویت باشد. میوه های یخ زده، میوه های کنسرو شده در آب میوه به جای شربت، و میوه های خشک بدون شکر اضافه نیز گزینه های خوبی هستند.
آیا مادران شیرده می توانند به نوزاد خود شیر دهند؟
ویروس کرونا مانند دیگر ویروس های تنفسی از طریق شیر مادر قابل انتقال نیست. پس مادران می توانند به نوزاد خود شیردهند اما با توجه به اینکه فاصلهی نزدیکی با نوزاد خود در حین شیردهی دارند باید از ماسک استفاده کنند و همچنین دست ها را قبل و بعد تماس با نوزاد بشویند. اگر مادری مبتلا به بیماری است و یا بدحال است بایستی وی را به دوشیدن شیر تشویق کرده و با شیشه شیر به نوزاد خود بدهد.
روش های انتقال بیماری کرونا چگونه است؟
این بیماری می تواند از طریق قطره هایی که با سرفه یا بازدم از دهان و بینی فرد مبتلا به کرونا به اطراف پخش می شود، به دیگران نیز منتقل شود. این قطره ها بر وسایل و سطوح اطراف فرد بیمار پخش می شود سپس سایر افراد با دست زدن به این وسایل یا سطوح آلوده و لمس چشم ها، دهان و بینی، به این بیماری مبتلا می شوند.
به همین دلیل، مهم است که همه افراد فاصله یک تا یک و نیم متر را با دیگران حفظ نمایند.
مهمترین علایم ابتلا به بیماری کرونا که نگران کننده است و باید آن را جدی گرفت چیست؟
با توجه به اینکه اکثر مبتلایان، تب و علائم تنفسی دارند، تب در همراهی با علائم تنفسی از مهمترین علائم ابتلا به بیماری است. اما به صورت کلی همراهی تب با سرفه خشک، لرز، گلو درد و تنگی نفس، علائم معمول و شایع ابتلا به بیماری است که باید جدی گرفته شوند.
کدام قسمت از اعضای بدن بیشتر تحت تأثیر کرونا قرار می گیرند؟
ریه ها اندام هایی هستند که بیشتر تحت تأثیر کرونا قرار می گیرند.
چه افرادی جز گروه های آسیب پذیر در ابتلا به ویروس کرونا هستند؟
– افراد بالای ۶۰ سال
– زنان باردار
– افراد با بیماری های تنفسی مزمن
– افراد مبتلا به دیابت (قند خون بالا) به خصوص افرادی که بیماری در آنها کنترل مناسبی نشده است.
– افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی
– افراد با نقص سیستم ایمنی: کسانی که شیمی درمانی می شوند.
– افراد مبتلا به بیماری های نقص ایمنی (بیماری ام اس، لوپوس)
چه کسانی به کرونا مبتلا نمی شوند؟
بیماری کرونا تمامی گروههای سنی را میتواند مبتلا کند. بر خلاف تصور عموم، احتمال ابتلا به این بیماری در کودکان نیز وجود دارد اما در اغلب موارد علائم بیماری در کودکان بسیار خفیف است. عوارض جدی این بیماری عمدتاً در افراد مسن و یا افراد با سابقه بیماریهای زمینهای میتواند رخ دهد.
میانگین سن افراد مبتلا به ویروس کرونا چقدر است؟
میانگین سنی افرادی که مبتلا به بیماری شدهاند، افراد در سنین بالا و کمترین گروه سنی زیر ۹ سال بوده است.
پیک (دوران) بیماری کرونا چگونه است؟
ویروس کرونا از زمان مبتلا شدن تا ظاهر شدن بیماری بین ۲ تا ۱۴ روز طول میکشد؛ اما میانگین زمان تخمین زده شده برای این بیماری ۵ روز یا کمتر است.
در صورت تماس و مواجهه با فرد مبتلا به کرونا تا چه زمانی احتمال ابتلا به بیماری وجود دارد؟
با توجه به اینکه طول دوره نهفتگی یا کمون بیماری کرونا تا ۱۰ الی ۱۴ روز گزارش شده است، امکان بروز بیماری تا ۱۴ روز پس از تماس وجود دارد.
آیا احتمال انتقال بیماری از فرد کاملا بدون علامت وجود دارد؟
بله؛ اگرچه ممکن است که اینگونه افراد علائمی از بیماری ندارند؛ ولی بهراحتی می توانند این ویروس را به دیگران انتقال دهند.
روش تشخیص ویروس کرونا چگونه انجام می گیرد؟
در غالب بیماران ممکن است نمونه گیری لازم نباشد اما برای برخی بیماران، از نمونه مخاط گلو و بینی فرد مشکوک به ابتلا نمونه برداشته شده و به آزمایشگاه فرستاده می شود. نمونه معمولا از کسانی گرفته می شود که طبق نظر پزشک علائم کرونا را داشته باشند. همچنین آزمایش PCR و بررسی سلول های خون و سی تی اسکن ریه می تواند در ادامه تشخیص این بیماری کمک کننده باشد.
آیا استفاده از ماسک تحت هر شرایطی لازم است؟
طبق توصیههای بهداشت عمومی استفاده از ماسک تحت هر شرایطی لازم نبوده و اگر فردی مستعد بیماریست، نیاز است در مکانهای عمومی حتما از ماسک استفاده کند. البته افرادی که مبتلا به ویروس کرونا هستند، حتما باید از ماسک استفاده کنند تا قطرات حاوی ویروس آنها فرد دیگری را مبتلا نکند.
آیا هنگام ورزش در دوران کرونا باید ماسک بزنیم؟
خیر. براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی حتی زمانی که در منطقه انتقال کرونا هستید، به دلیل خطر کاهش ظرفیت تنفسی، نباید در حین فعالیت بدنی شدید از ماسک استفاده کنید. مهم نیست که چقدر شدید ورزش می کنید، حداقل 1 متر از دیگران فاصله بگیرید و اگر در داخل خانه هستید، مطمئن شوید که تهویه کافی وجود دارد.
آیا مصرف خوراکی الکل تاثیری در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا دارد؟
خیر. مصرف خوراکی الکل هیچ گونه تاثیری در پیشگیری از ابتلا به به ویروس کرونا ندارد.
آیا ممکن است از طریق مدفوع فرد بیمار، به کرونا مبتلا بشویم؟
به نظر میرسد که احتمال انتقال کرونا از طریق مدفوع افراد مبتلا، کم است. اگرچه تحقیقات اولیه نشان می دهدکه در برخی موارد ویروس ممکن است در مدفوع وجود داشته باشد ولی با اینحال انتشار ویروس از طریق مدفوع ویژگی اصلی شیوع این بیماری نیست. به هرحال، وجود خطر انتقال از طریق مدفوع، دلیل مضاعفی است تا دستها را مرتباً بعد از استفاده از توالت و قبل از غذا خوردن بشوییم. این مورد برای صنف های خاص مانند آشپزخانه و رستوران ها دارای اهمیت بیشتری است.
آیا کرونا از طریق غذا منتقل می شود؟
خیر. در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه افراد می توانند کرونا را از طریق غذا بگیرند وجود ندارد. ویروسی که باعث کرونا می شود می تواند در دمایی مشابه سایر ویروس ها و باکتری های شناخته شده موجود در غذا از بین برود.
چگونه باید میوه ها و سبزیجات را در زمان کرونا بشوییم؟
میوه ها و سبزیجات را به همان روشی که در هر شرایط دیگری انجام می دهید بشویید. قبل از دست زدن به آنها، دست های خود را با آب و صابون بشویید. سپس میوه ها و سبزیجات را به طور کامل با آب تمیز شستشه، به خصوص اگر آنها را خام می خورید.
آیا خرید میوه ها و سبزیجات منجمد برای خوردن در طول همه گیری کرونا خوب است؟
بله. همه میوههای یخزده مانند توتها، آناناس و انبه گزینههای خوبی هستند، زیرا هنوز هم حاوی سطوح بالایی از فیبر و ویتامین هستند و اغلب از نوع تازه آن ارزانتر هستند. این میوه های یخ زده را می توان به آب میوه ها، اسموتی ها یا فرنی اضافه کرد یا بعد از یخ زدایی با ماست ساده کم چرب مصرف کرد. سبزیجات منجمد مغذی هستند، سریع آماده می شوند و مصرف آنها کمک می کند تا فرد به موارد مطرح شده دست پیدا کند، حتی زمانی که غذاهای تازه کمیاب هستند.
آیا ویروس کرونا روی سطوح مانند پارچه، فرش باقی میماند؟
تا به امروز جواب قطعی برای اینکه ویروس کرونا روی فرش و پارچه باشد، وجود ندارد؛ اما ویروس روی سطوح میتواند تا چند ساعت باقی بماند. فرد مبتلا پس از عطسه و سرفه زمانی که دست خود را روی سطوح بمالد، ذرات را انتقال میدهد. با شستن مکرر دست با آب و صابون و ضدعفونی وسایل میتوان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.
آیا کرونا می تواند منجر به عوارض روانی و عصبی شود؟
بله. کرونا می تواند منجر به عوارض عصبی و روانی مانند هذیان، بی قراری و سکته شود. افرادی که از قبل اختلالات روانی، عصبی یا مصرف مواد دارند نیز در برابر عفونت کرونا آسیب پذیرتر هستند. آنها ممکن است در معرض خطر بیشتری برای پیامدهای شدید و حتی مرگ باشند.
آیا کرونا هنگام شنا از طریق آب منتقل می شود؟
واقعیت، آب یا شنا باعث انتقال ویروس کرونا نمی شود. ویروس کرونا هنگام شنا از طریق آب منتقل نمی شود. با این حال، زمانی که فردی با یک فرد آلوده تماس نزدیک داشته باشد، ویروس بین افراد پخش می شود. آنچه شما می توانید انجام دهید:
از شلوغی پرهیز کنید و حداقل یک متر از دیگران فاصله بگیرید، حتی زمانی که در حال شنا یا در مناطق شنا هستید. وقتی در آب نیستید و نمی توانید از خود دور بمانید ماسک بزنید. دست های خود را مرتباً تمیز کنید، سرفه یا عطسه را با دستمال یا آرنج خمیده بپوشانید و اگر حالتان خوب نیست در خانه بمانید.
کرونا در چه مکان هایی راحتتر انتشار می یابند؟
مکان های شلوغ، مکان های تماس نزدیک، به خصوص در جایی که افراد مکالمه بسیار نزدیک به یکدیگر دارند و فضاهای بسته با تهویه ضعیف.
انواع روش های فاصله گذاری اجتماعی برای جلوگیری از انتشار کرونا چیست؟
روش ها شامل قرنطینه، محدودیت های سفر، بسته شدن مدارس، محل های کار، استادیوم ها، تئاترها یا مراکز خرید است. افراد ممکن است از سایر روش های فاصله گذاری اجتماعی با ماندن در خانه، محدود کردن سفر، اجتناب از مناطق شلوغ، استفاده از احوالپرسی بدون ارتباط داشتن و فاصله گرفتن فیزیکی از دیگران استفاده کنند.
آیا یک فرد سیگاری بیشتر از غیر سیگاری در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا است؟
در زمان تهیه این پرسش و پاسخ، هیچ مطالعه بررسی شده ای وجود ندارد که خطر ابتلا به عفونت کرونا مرتبط با سیگار را ارزیابی کرده باشد. با این حال، سیگاریهای تنباکو (سیگار، قلیان، سیگار برگ، محصولات تنباکوی گرم شده) ممکن است در برابر ابتلا به کرونا آسیبپذیرتر باشند، زیرا عمل سیگار کشیدن شامل تماس انگشتان (و احتمالاً سیگارهای آلوده) با لبها است که این احتمال را افزایش میدهد. انتقال ویروس از دست به دهان کشیدن قلیان، اغلب شامل اجزا دهان و شیلنگ های مشترک است که می تواند انتقال ویروس کرونا را در محیط های اجتماعی و عمومی تسهیل کند.
بهترین ضد عفونی کننده خانگی برای سطوح در طول کرونا چیست؟
محصولات تمیزکننده و ضد عفونی خانگی منظم به طور مؤثر ویروس را از سطوح خانه حذف می کند. برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن خانه های مشکوک یا تایید شده کرونا باید از ضدعفونی کننده های ویروس کش سطحی مانند هیپوکلریت سدیم 05/0 درصد (NaClO) و محصولات مبتنی بر اتانول (حداقل 70٪) استفاده شود.
آیا پس از بهبود افراد مبتلا به ویروس کرونا، باز آنها میتوانند انتقالدهندۀ این ویروس باشند؟
بله. درمان قطعی فرد مبتلا حتما باید توسط مقامات پزشکی تأیید شود.
آیا بعد از ابتلا به این بیماری و بهبود آن، در مواجهه بعدی بدن میتواند به راحتی با آن مقابله کند؟
خیر. در افراد زیادی گزارش ابتلای دوم و حتی سوم با علائم و وخامت بالاتر گزارش شده است. به همین منظور تا زمان همه گیری این ویروس رعایت احتیاطات پیشگیرانه ضرورت دارد.
آیا لامپ های ضدعفونی کننده UV می توانند ویروس کرونا را از بین ببرند؟
از اشعه UV نباید برای استریل کردن دست و یا نواحی دیگری از پوست استفاده کرد زیرا می تواند باعث تحریک و سوزش پوست گردد.
کرونا در چه شرایطی بیشترین طول عمر را دارد؟
ویروسهای کرونا وقتی در معرض اشعه ماوراء بنفش نور خورشید قرار میگیرند خیلی سریع میمیرند. مانند سایر ویروسهای پوششدار، کرونا زمانی که دما در دمای اتاق یا پایینتر است و زمانی که رطوبت نسبی پایین (کمتر از 50 درصد) باشد، بیشترین طول عمر را دارد.
آیا حیوانات خانگی می توانند منجر به انتشار ویروس کرونا در خانه شوند؟
تاکنون هیچگونه گزارشی مبنی بر اینکه حیوانات خانگی از قبیل گربه و سگ می توانند به ویروس کرونا جدید آلوده شوند وجود ندارد. ولی بهتر است که بعد از تماس با حیوانات خانگی دستان خود را با آب و صابون شستشو دهید.
آیا شستشوی منظم بینی با محلولهای نمکی از ابتلا به عفونت ویروس کرونا جلوگیری می کند؟
خیر. تاکنون شواهدی مبنی بر اینکه شستشوی منظم بینی با محلولهای نمکی از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری میکند وجود ندارد. ولی شواهد محدودی مبنی بر اینکه شستشوی منظم بینی با محلولهای نمکی می تواند به بهبود سریع تر سرماخوردگی های رایج کمک کند وجود دارد.
آیا افرادی که از بیمار کرونایی که به علت کرونا بستری شده مراقبت کرده است و الان علامتی ندارد، نیاز به تست کرونا دارد؟
خیر. می بایست به مدت 11 روز در قرنطینه خانگی قرار گیرد و در صورت شروع علائم بیماری، سریعا به درمان خود اقدام نماید.
آیا ویروس کرونا از مادر به جنین منتقل می شود؟
بله. شواهدی از انتقال ویروس از مادر به مایع اطراف جنین وجود دارد ولی تاکنون بیماری یا نقص عضوی به دلیل کرونا در نوزادان مادران مبتلا دیده نشده است. البته ابتلای مادر به بیماری شدید کرونا می تواند باعث افزایش خطرات بارداری و یا حتی سقط جنین بشود. بنابراین مادران باردار بایستی موارد احتیاطی لازم برای محافظت از خود در برابر این ویروس را به عمل بیاورند و چنانچه علائمی مانند تب، سرفه یا تنگی نفس در خود مشاهده کردند، سریعاً به پزشک مراجعه کنند.
آیا افرادی که واکسن آنفلوانزا زده است در مقابل کرونا مصونیت دارد؟
خیر. ویروس آنفلوانزا و کرونا دو ویروس متفاوت هستند بنابراین واکسن آنفلوانزا فصلی در برابر کرونا مصونیت ایجاد نمی کند.
آیا افرادی که به کرونا مبتلا شده اند میتوانند خون اهدا کنند؟
خیر. افرادی که به کرونا مبتلا میشوند، تا مدتی منع اهدای خون دارند. زیرا ممکن است ویروس در بدنشان وجود داشته باشد و منتقل شود. بنابراین برای این افراد بعد از منفی شدن تست PCR شان یک معافیت سه تا شش ماهه برای اهدای خون دارند و بعد از این مدت میتوانند اهدای خون را انجام دهند.
آیا بهبود یافتگان کرونا می توانند پلاسما اهدا کنند؟
بهبودیافتگان کرونا منعی در زمینه اهدای پلاسما ندارند. بنابراین افراد بهبودیافته بعد از گذراندن یک ماه از پروسه بیماریشان و بعد از منفی شدن PCR شان و زمانیکه تیتر آنتیبادی مناسبی در بدنشان ایجاد شده، میتوانند پلاسما اهدا کنند.
واکسن کرونا برای چه کسانی توصیه نمی شود؟
در دوره بارداری و شیردهی، سابقه واکنش های حساسیتی شدید و وجود هر گونه بیماری حاد با یا بدون تب (این افراد حدود 2 هفته بعد و بهبودی می توانند مراجعه نمایند). افرادیکه به دنبال تزریق نوبت اول این واکسن دچار هر نوع عارضه شدید (مانند آنافیالکسی یا واکنش حساسیتی منتشر شدید، تشنج، تب بالای 40 درجه) شده اند منع مصرف نوبت دوم واکسن را دارند. همچنین افرادیکه در بررسی اولیه قبل از تزریق واکسن تب بالای 37 درجه دارند اجازه واکسیناسیون تا رفع بیماری احتمالی زمینه ای را ندارند.
آیا افراد دارای بیماری های مزمن یا مبتلایان به سرطان های بدخیم می توانند واکسن دریافت نماید؟
توصیه می شود بیماران مبتلا به بیماری مزمن کبدی، کلیوی، بیماریهای متابولیک (دیابت کنترل نشده و اختال فاحش عملکرد تیروئید) ، اختلالات خونی (مانند هموفیلی یا اختاات انعقادی)، صرع و سایر بیماریهای اعصاب مرکزی و یا سابقه سکته مغزی، بیماریهای عروق کرونر، میوکاردیت، اندوکاردیت و یا پریکاردیت. بیماران مبتا به بیماریهای خودایمنی (توایمیون) و مبتلایان به سرطان های بدخیم حتماً قبل از تزریق نظر پزشک معالج خود را در مورد انجام یا عدم انجام واکسیناسیون پرسش نمایند و در صورت اعلام بلامانع بودن، اقدام به واکسیناسیون نمایند.
تزریق واکسن در افرادی که سابقه ابتلا به بیماری کرونا در طی یک سال گذشته را داشته باشند به چه صورت است؟
افرادیکه در طی یک سال گذشته سابقه ابتلا به بیماری کرونا را داشته اند می توانند واکسن دریافت نمایند.
آیا افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده اند، میتوانند خون اهدا کنند؟
بله. تزریق واکسن کرونا بسته به نوع آن می تواند با دوره معافیت از اهدای خون همراه باشد. افرادی که تحت واکسیناسیون کرونا از نوع آسترازنکا و یا اسپوتنیک قرار گرفتهاند، می توانند 28 روز پس از دریافت واکسن جهت اهدای خون به مراکز اهدای خون سازمان انتقال خون مراجعه کنند و این در حالی است که تزریق سایر انواع واکسن کرونا از جمله بهارات، سینوواک، سینوفارم، فایزر، مدرنا و برکت منعی برای اهدای خون ندارد و داوطلبین اهدای خون می توانند پس از بهبودی واکنش های اولیه به واکسن از جمله تب، درد عضلانی ضعف و بیحالی، جهت اهدای خون به مراکز اهدای خون مراجعه کنند.
آیا تزریق واکسن کرونا در مردان، موجب کاهش قدرت باروری می شود؟
خیر. تا کنون هیچ مطالعه و شواهدی مبنی بر اینکه واکسن کرونا منجر به کاهش قدرت باروری در مردان می شود ارایه نشده و اساس علمی ندارد.