انواع مختلفی از قرص کمر درد

لیستی از انواع قرص کمر درد برای تسکین فوری

فهرست محتوا

قرص‌ های کمردرد داروهایی هستند که به منظور کاهش درد و التهاب در ناحیه کمر تجویز می‌شوند. این داروها شامل مسکن‌ها، داروهای ضد التهاب، شل‌کننده‌های عضلانی و اپیوئیدها هستند که بسته به شدت و نوع درد مورد استفاده قرار می گیرند. آمارهای دقیق نشان می دهد که تقریباً ۸۰٪ از بزرگسالان در طول زندگی خود دچار کمردرد می‌شوند و این مساله نشان دهنده کاربرد وسیع انواع قرص کمر درد در میان بیماران است.

هر یک از انواع داروی کمر درد بر اساس نوع و شدت درد مورد استفاده قرار می گیرد و بهتر است که تحت نظر پزشک مصرف شوند. در نهایت نباید فراموش کنیم که مصرف داروها از جمله انواع مسکن کمردرد دارای عوارض جانبی هستند و حتی می توانند وابستگی ایجاد کنند. اما برای یادگیری نحوه مصرف و شناخت انواع قرص کمر درد، بهتر است این مقاله را تا انتها بخوانید.

“استفاده از انواع قرص کمردرد در مرحله اول درمان مؤثر است، اما باید توجه داشت که این داروها تنها تسکین‌دهنده هستند و درمان اصلی باید بر تغییرات سبک زندگی و تمرینات فیزیکی متمرکز شود.”

دکتر جاناتان زلر استاد دانشگاه منهتن

قرص کمر درد چیست؟ (انواع داروهای کمر درد)

قرص‌ های کمردرد انواعی از دارو هستند که به منظور کاهش درد و التهاب در ناحیه کمر مصرف می شوند. این داروها التهاب را کاهش می‌دهند و به تسکین کمر درد ناگهانی کمک می‌کنند. انتخاب داروی کمر درد پیش از هر چیز به شدت درد و علت آن بستگی دارد. از میان مهمترین انواع قرص کمردرد می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ایبوپروفن
  • ناپروکسن
  • استامینوفن
  • متوکاربامول
  • دیکلوفناک
  • کتوپروفن
  • کدئین

هر کدام از مسکن های بالا، قرصی قوی برای تسکین درد کمر است که افراد می توانند علاوه بر پماد کمر درد از انواع قرص کمر درد جهت بهبود و کاهش فشار و درد کمک بگیرند.

ایبوپروفن (Ibuprofen) 

این دارو که با نام های تجاری ادویل، موترین و ناپرین شناخته می شود، نوعی داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است. این دارو برای کاهش دردهای مختلف ناشی از سردرد، دندان درد و همچنین دردهای عضلانی و استخوانی مانند کمردرد کاربرد دارد. ایبوپروفن به شکل قرص و در دوزهای مختلف 400 و 200 میلی گرمی در داروخانه‌ها توزیع می شود. پزشکان ایبوپروفن را هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان تجویز می کنند.

قرص ایبوپروفن داروی کمر درد
ایبوپروفن یکی از انواع مسکن کمر درد برای کاهش فشار و درد است.

داروی ایبوپروفن بدون نیاز به نسخه پزشک نیز در داروخانه ها به فروش می رسد. قرص کمر درد ایبوپروفن را باید هر ۴ تا ۶ ساعت یک‌بار، با یک لیوان کامل آب مصرف کنید. برای اثردهی بهتر دارو و کاهش عوارض جانبی، توصیه می شود که حداقل تا ۱۰ دقیقه بعد از مصرف این دارو از خوابیدن یا دراز کشیدن خودداری کنید.

قوی ترین مسکن کمردرد؛ ناپروکسن (Naproxen)

داروی ناپروکسن با نام تجاری آلِو در داروخانه ها عرضه می شود و در دسته داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی قرار می گیرد. این دارو برای تسکین درد به خصوص در بیماری‌های التهابی مانند روماتیسم مفصلی استفاده می‌شوند. از نظر بسیاری از بیماران ناپروکسن بهترین قرص برای کمردرد است و مصرف آن در بازه زمانی کوتاهی می تواند درد کمر را کاهش بدهد.

داروی خوراکی ناپروکسن در دوزهای 250 و 500 میلی گرم تولید می شود. دستور مصرف دوزهای 500 گرمی هر 12 ساعت یکبار است، و قرص های 250 میلی گرمی را باید هر 6 الی 8 ساعت یکبار به دستور پزشک مصرف کنید.

استامینوفن؛ مسکن کمر درد فوری

داروی استامینوفن با نام تجاری پاراستامول نوعی مسکن است که در سرتاسر جهان موارد مصرف بسیار گسترده ای دارد. این دارو در شکل های مختلف قرص، شربت، آمپول و شیاف تولید می‌شود که اما باین حال کاربرد آن به شکل قرص بیشتر است. استامینوفن عوارض جانبی بسیار کمی دارد و از بهترین داروهای ضد کمردرد محسوب می شود.

دستور مصرف استامینوفن 500 ميلي گرم هر سه ساعت یکبار است. برای تاثیردهی بهتر و پیشگیری از عوارض جانبی مراقب باشید که حداكثر دوز مصرفی شما نباید از 4 گرم در روز تجاوز کند.

متوکاربامول (Methocarbamol)

این داروی پرمصرف با نام تجاری روباکسین در داروخانه ها عرضه می شود. متوکاربامول در دسته داروهای شل کننده عضلانی قرار می گیرد. مصرف این دارو با تأثیر غیرمستقیم بر روی عضله به خصوص در بیماری هایی مانند سیاتیک کاربرد فراوانی دارد و به عنوان مسکن کمر درد عمل می کند.

دوز مصرفی متوکاربامول معمولا به فاکتورهای زیادی مانند سن، وزن و نوع بیماری بستگی دارد. اما به طور کلی متوکاربامول 500 میلی گرمی را می توانید زیر نظر پزشک و هر 8 ساعت یکبار مصرف کنید. پزشک معمولا پس از مشاهده علائم بهبودی، مقدار و دوز دارو را کاهش می دهد.

پرطرفدارترین قرص کمر درد؛ دیکلوفناک

بدون شک دیکلوفناک یکی از مهمترین داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی است که در کاهش انواع درد مانند دردهای استخوانی، عضلانی، دردهای پس از جراحی و حتی تسکین تب و درد زایمان کاربرد گسترده ای دارد. بسیاری از بیماران از دیکلوفناک به عنوان داروی کمردرد شدید استفاده می کنند، زیرا مصرف این دارو در بازه زمانی کوتاهی دردهای شدید کمر را کاهش می دهد.

بهترین مقدار مصرف دیکلوفناک در بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید که موجب دردهای شدید مانند کمر درد می شود، 150 الی 200 میلی گرم در روز است. برای اثردهی بهتر توصیه می شود که قرص را همراه با مقادیر کافی آب مصرف کنید.

مسکن کمر درد کتوپروفن (Ketoprofen)

این داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی برای درمان بیماری‌هایی مانند آرتریت، نقرس، دردهای دوران قاعدگی و همچنین درد پس از عمل جراحی استفاده می‌شود. کتوپروفن در میان انواع داروی کمردرد کاملا شناخته شده است. مصرف این دارو پس از چند ساعت درد و التهاب را به مقدار چشمگیری تسکین می‌دهد، گاهی سبب درمان کمردرد شدید خواهد شد.

دوز معمول کتوپروفن 50 میلی گرم در روز است. در درد های روماتیسمی شدید پزشک معمولا دوز دارو را تا 300 میلی گرم در روز افزایش می دهد. با این حال از مصرف خودسرانه کتوپروفن به عنوان مسکن کمردرد اکیدا خودداری کنید، زیرا باعث عوارض جدی گوارشی از جمله خونریزی، زخم و سوراخ شدن معده و روده می شود.

قرص قوی کمر درد؛ کدئین

متیل مرفین که بسیاری از بیماران آن را با نام کدئین می شناسند، یک داروی ضددرد، ضدسرفه، ضداسهال و مسکن قوی است. مطالعات دانشگاه های معتبر پزشکی نشان می دهد که کدئین پرمصرف‌ترین داروی جهان است.

کدئین به عنوان قرص مسکن فوری کمردرد در بازه زمانی کوتاهی شدیدترین دردها را تسکین می دهد. دستور مصرف کدئین در بزرگسالان1 یا 2 قرص هر 4 ساعت یکبار برحسب نیاز است. مصرف کدیئن باعث خواب آلودگی می شود، به همین علت بهتر است قبل از رانندگی از مصرف این دارو خودداری کنید.

آیا مصرف قرص کمر درد خطرناک است؟

خیر، مصرف انواع مسکن کمر درد به خودی خود خطرناک نیست. اما استفاده بی رویه قرص ها می تواند خطراتی را برای سلامت بدن ایجاد کند. به عنوان مثال مصرف بی رویه ایندومتاسین کمردرد منجر به عوارضی مانند زخم معده، خونریزی گوارشی، آسیب به کلیه‌ها و افزایش فشار خون می شود.

جدول زیر انواع قرص کمردرد عصبی و غیر عصبی و عوارض و خطرات مرتبط با هر یک را به شما نشان می دهد:

نوع قرص کمر درد مثالعوارض
مسکن‌های غیر استروئیدی       ایبوپروفن و ناپروکسنمشکلات گوارشی، آسیب به کلیه
اپیوئیدها        کدئین و مرفینوابستگی و اعتیاد، خطر اوردوز
داروهای شل‌کننده عضلات       متوکاربامول و سیكلوبنزاپرین         خواب‌آلودگی و سرگیجه، خشکی دهان
داروهای ضد افسردگی   مانند آمی‌تریپتیلینافزایش وزن و مشکلات گوارشی

مطالعه این جدول می‌تواند در درک بهتر انواع قرص کمر درد و عوارض مرتبط با آن‌ها به شما کمک کند. با این حال به یاد داشته باشید که پیش از مصرف هر نوع دارو حتما ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: تعریف درد چیست؟ (انواع درد + نکات کلیدی)

بهترین داروهای گیاهی برای کاهش کمردرد

با پیشرفت روز افزون طب سنتی استفاده از گیاهان در درمان بیماری ها بسیار بیشتر از گذشته است. آن دسته از افرادی که از کمردردهای مزمن در رنج هستند می توانند در کنار درمان های دارویی خود از گیاهان دارویی به عنوان مسکن کمردرد استفاده کنند. برخی از بهترین داروهای گیاهی برای تسکین کمر درد عبارتند از:

  • زردچوبه
  • زنجبیل
  • گیاه گل گاو زبان
  • قرص آرنیکا
  • ریشه گیاه یونجه

آن دسته از افرادی که طرفدار داروهای گیاهی برای تسکین درد کمر هستند، داروهای گیاهی فوق می تواند گزینه های ایده آلی باشند. در ادامه به بررسی کامل هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.

داروی کمر درد قوی گیاهی
گیاهان دارویی انتخاب ایده آل برای کمک به تسکین درد کمر هستند.

محبوب ترین داروی گیاهی کمر درد؛ زردچوبه

این ادویه موثر دارای ماده ای به نام کورکومین است، که از آنتی اکسیدان های بسیار قوی محسوب می شود. از این رو مصرف زردچوبه به عنوان بهترین مسکن کمردرد در بدن عمل می کند.

برای استفاده از خواص زردچوبه برای کاهش دردهای کمر می توانید آن را در ترکیب با شیر استفاده کنید. همچنین جوشانده زردچوبه به تنهایی نیز به عنوان داروی کمر درد، می تواند تا حد بسیاری دردهای عضلانی استخوانی مانند درد استخوان دست شما را تسکین ببخشد.

زنجبیل؛ معجزه طب سنتی

این گیاه دارویی از نظر طب سنتی در دسته گرمی جات طبقه بندی می شود. ترکیبات موثر این گیاه به خصوص در افراد مبتلا به سیاتیک، تاثیراتی مشابه قرص کمردرد دارد و باعث تسکین فوری علائم درد و التهاب در بدن می شود.

زنجیل دارای طعم نسبتا تندی است و می توانید از این گیاه مفید به عنوان طعم دهنده در منوی غذایی روزانه خود استفاده کنید. همچنین جوشانده و دمنوش زنجبیل همراه با عسل، نیز به عنوان یک مسکن کمردرد می تواند تا حد بسیاری دردهای عضلانی استخوانی شما را کاهش بدهد.

گل گاو زبان؛ مسکن گیاهی کمردرد

کاهش التهاب بدن یکی از مهمترین خواص گل گاو زبان است. این گیاه از نظر طب سنتی طبعی گرم و مرطوب دارد و از این رو بهترین جایگزین برای قرص کمر درد به شمار می رود. گل گاو زبان را می توانید به صورت دمنوش و روزانه به میزان یک فنجان استفاده کنید.

برای افزایش خواص گل گاو زبان به عنوان مسکن کمردرد می توانید آن را با بادرنجبویه و یا عرق بیدمشک ترکیب کنید. در واقع با این دمنوش ترکیبی شما به یک داروی کمردرد فوری دسترسی دارید که می تواند در تسکین فوری درد و التهاب به شما کمک کند.

داروی گیاهی مسکن کمر درد؛ آرنیکا

نام دیگر این گیاه گل همیشه بهار است. از عصاره گیاه آرنیکا به شکل پماد، ژل یا کرم استفاده می شود و اغلب از آن به عنوان یک داروی هومیوپاتی نام می برند. در واقع این عصاره را می توانید به عنوان یک ضماد یا داروی موضعی برای کاهش یا تسکین دردهای استخوانی یا درد دنبالچه خود استفاده کنید.

به همین علت در طب سنتی به افرادی که دارای کمردردهای شدید هستند، توصیه می شود که از آرنیکا به عنوان یک جایگزین سالم و طبیعی به جای قرص کمردرد استفاده کنند. مصرف آرنیکا به جای داروی کمردرد علاوه بر آنکه موجب کاهش درد و التهاب بدن می شود هیچ گونه عوارض جانبی برای بیماران ندارد.

ریشه گیاه یونجه

مصرف عرق یونجه میزان ادرار در کلیه ها را افزایش می دهد. این مساله نیز به طور غیر مستقیم باعث کاهش التهاب بدن می شود. از این رو مصرف عرق یونجه با کاهش التهاب بافت های بدن می تواند تا حد بسیاری دردهای مزمن کمر را بهبود ببخشد.

بهترین مقدار مصرف عرق یونجه یک تا دو قاشق غذاخوری در روز است. با مصرف این عرق گیاهی شما به بهترین داروی کمردرد دسترسی دارید و می توانید از این گیاه موثر، به عنوان مسکن کمر درد در برنامه روزانه خود استفاده کنید.

چه زمانی باید به کلینیک درد مراجعه کرد؟

اگر کمردرد شما بیشتر از 3 ماه طول کشید و هیچ کاهش دردی، حتی با مصرف قرص کمر درد احساس نکرده اید. و از طرفی دردهایی مانند دردپا از سمت کمر، درد مزمن و بی حسی و گزگز را تجربه نموده اید؛ حالا نوبت آن است به کلینیک درد مراجعه کنید و دردهای کمر را جدی بگیرید.

ترکیب فیزیوتراپی با مصرف قرص کمر درد

ترکیب فیزیوتراپی با مصرف قرص کمردرد می‌تواند تأثیر بیشتری در تسکین درد و بهبود عملکرد حرکتی داشته باشد. اگر در کنار مصرف انواع داروی کمر درد، افراد از فیزیوتراپی در منزل یا مطب کمک بگیرند می توانند به مزایایی مانند تقویت عضلات و پیشگیری از عود مجدد، کاهش درد برسند. همچنین، کم کم وابستگی به داروها با کاهش درد توسط فیزیوتراپی کم می شود.

در مصرف قرص کمر درد محتاط باشید!

انواع قرص‌ کمر درد انواعی از مسکن ها هستند که به منظور کاهش درد و التهاب در ناحیه کمر تجویز می‌شوند. این داروها شامل مسکن‌های غیراستروئیدی، استامینوفن و داروهای شل‌کننده عضلانی هستند. استفاده از این قرص‌ها باید تحت نظر پزشک و با توجه به علت و شدت درد انجام شود. باید یادآوری کنیم که داروها تنها بخشی از معادله هستند. در حالیکه مدیریت درد باید جامع و چندوجهی، زیر نظر یک متخصص درد حرفه ای باشد.

چه بیمارانی نباید از ایبوپروفن برای تسکین کمردرد استفاده کنند؟

بیمارانی که دارای زخم معده یا خونریزی گوارشی هستند، باید از جایگزین های ایبوپروفن برای کاهش کمردرد استفاده کنند. زیرا مصرف این دارو باعث تشدید بیماری های گوارشی می شود.

برای کمردرد ناشی از کشیدگی عضله چه مسکنی مفید است؟

در اینگونه موارد پزشک معمولا داروهای شل کننده عضلانی را تجویز می کند. علاوه بر آن استفاده از کمپرس گرم یا سرد نیز می‌تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند.

چه مدت زمان می برد تا یک قرص کمردرد اثر کند؟

زمان اثربخشی انواع داروی کمردرد بسته به نوع دارو و شرایط فردی متغیر است. ایبوپروفن و ناپروکسن که از پرمصرف ترین داروها هستند، معمولاً بعد از ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت اثر می‌کنند.

ایا قرص کمردرد بدون عارضه وجود دارد؟

خیر، انواع قرص کمردرد نیز مانند سایر داروها، دارای عوارض جانبی هستند. با این حال داروهای غیرنسخه‌ای مانند ایبوپروفن یا استامینوفن نسبت به داروهای قوی‌تر عوارض جانبی کمتری دارند.

برای کمردرد مزمن مصرف کدام مسکن بهتر است؟

درمان کمردرد مزمن در هر فرد، بسته به علت درد متفاوت است. اما ایبوپروفن یا ناپروکسن متداول ترین مسکن کمردرد هستند که توسط پزشک ها برای کاهش درد و التهاب در کمردردها مزمن تجویز می شوند.

علیرضا فیروزی فر‌ (کارشناس)
عاشق یادگیری و کشف دنیای جدید، از تکنولوژی و دیجیتال مارکتینگ تا پزشکی و سلامت. همیشه دنبال راه‌هایی هستم که ترکیب دانش و تجربه رو به ارزش واقعی تبدیل کنم.
نظر بگذارید

ایمیل شما منتشر نمی شود.

میزان پیشترفت مطالعه
مجله سلامت کیوان