آشنایی با انواع قرص کاهش میل جنسی (گیاهی + شیمیایی)

0 1,127
زمان مطالعه این مطلب: 10 دقیقه

قرص‌ کاهش میل جنسی نوعی دارو است که برای مدیریت مشکلات مربوط به تمایلات جنسی بیش از حد، یا اختلالات مرتبط با میل جنسی تجویز می‌شود. آمارهای دانشگاه پزشکی مونیخ نشان می‌دهد که حدود 6 تا 12 درصد از افراد دچار مشکلات ناشی از بالا بودن میل جنسی هستند. استفاده از داروی کاهش میل جنسی راهکار ساده ای است که می تواند با کنترل شهوت از بروز رفتارهای جنسی غیرقابل کنترل پیشگیری کند.

پیش از خرید هرگونه داروی کاهش دهنده میل جنسی، با مراجعه به آزمایشگاه های معتبر، در اولین مرحله دلیل افزایش شهوت خود را بیابید. آزمایشگاه کیوان با بهترین تجهیزات، مجرب ترین متخصصان و سالها تجربه کاری می تواند در تشخیص علل این مشکل به شما کمک کند. حتی آزمایشگاه کیوان، خدمات دریافت آنلاین نوبت آزمایش برای رفاه حال افراد را فراهم کرده است.

دکتر جودیت فاین استاد دانشگاه مونیخ در این باره می گوید: “بالا بودن میل جنسی و تحریک جنسی زیاد، زندگی فرد را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد و نیاز به درمان حرفه‌ای دارد؛ چرا که عدم کنترل بر تمایلات جنسی  مشکلات عاطفی و اجتماعی جدی را به دنبال دارد.”

چرا برخی افراد میل جنسی زیادی دارند؟

میل جنسی در رابطه جنسی یک پدیده پیچیده است که تحت تأثیر عوامل مختلف بیولوژیکی، روان‌شناختی و اجتماعی قرار دارد. یکی از مهم‌ترین عوامل بیولوژیکی هورمون‌ها هستند. هورمون‌هایی مانند تستوسترون در مردان و استروژن در زنان تأثیر قابل توجهی بر تمایلات جنسی دارند، و سطوح بالاتر این هورمون‌ها معمولاً با میل جنسی بیشتر همراه است.

عوامل روان‌شناختی نیز نقش مهمی در میل جنسی ایفا می‌کنند. افرادی که از نظر روانی در سلامت کامل هستند، معمولاً تمایل بیشتری به برقراری روابط جنسی دارند. در مقابل، استرس، اضطراب و مشکلات روانی  موجب کاهش میل جنسی می شوند. تجربیات گذشته نیز از عوامل تاثیر گذار بر تمایلات جنسی هستند؛ به عنوان مثال، تجربیات مثبت یا منفی در روابط قبلی می‌تواند نگرش فرد نسبت به روابط جنسی را شکل دهد.

انواع داروهای کاهش میل جنسی چیست؟

افراط در رابطه جنسی، ارگاسم و انزال نیز مانند هر زیاده روی دیگری می تواند به سلامت جسم و روان انسان آسیب های فراوانی وارد کند. حتی برخی از افراد، به افسردگی بعد از رابطه جنسی دچار می شوند. هر بار نزدیکی و انزال انرژی فراوانی را از انسان می گیرد.

به همین علت آن دسته از افرادی که میل جنسی بالایی دارند، ترجیح می دهند به روش های مختلف میل جنسی خود را کاهش دهند. در واقع روش‌های مختلفی برای کاهش میل جنسی وجود دارد که عبارتند از:

  1. استفاده از داروهایی شیمیایی
  2. مصرف دمنوش های گیاهی
  3. تغییر سبک زندگی

با این حال باید توجه داشته باشید که هر فرد به روش‌های متفاوتی به این روش ها پاسخ می دهد. بنابراین مشاوره با پزشک یا متخصص می تواند در انتخاب راهکار مناسب تر به شما کمک کند. در ادامه به بررسی و توضیح هر یک از این روش ها برای کاهش شهوت می پردازیم.

انواع قرص های شیمیایی کاهش میل جنسی

استفاده از داروهای شیمیایی برای کنترل شهوت یکی از ساده ترین روش ها است. داروهای ضد شهوت بسیاری وجود دارند که می توانند در کنترل میل جنسی به شما کمک کنند. برخی از مهمترین این داروها عبارتند از:

  • سرترالین
  • فلوکستین
  • ونلافاکسین
  • سیتالوپرام
  • قرص فیناستراید
  • قرص سیپروترون استات
  • قرص آلپرازولام

هر کدام از داروهای شیمیایی بالا، برای افرادی تجویز می شوند که به پزشک مراجعه کرده اند و سوال می پرسند، “چیکار کنم میل جنسیم کم بشه؟ ” در ادامه به بررسی هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.

داروی کاهش میل جنسی سرترالین

بدون شک این مهارکننده بازجذب سروتونین (SSRI)، بهترین قرص کاهش میل جنسی به شمار می رود. مصرف سرترالین باعث افزایش سطح سروتونین در مغز می شود.

این افزایش هورمون به نوبه خود کاهش تمایلات جنسی را به دنبال دارد. همچنین، این دارو بر سطوح هورمون تستوسترون تأثیر می گذارد و عوارضی مانند اختلال در نعوظ یا کاهش لذت جنسی را ایجاد می کند.

قرص کم کننده میل جنسی فلوکستین

مصرف فلوکستین به عنوان داروی کاهش میل جنسی با مهار بازجذب سروتونین، سطح نوروترنسمیترها را در مغز افزایش می‌دهد و از این طریق فعالیت‌های جنسی را سرکوب می کند.

قرص کاهش میل جنسی
قرص فلوکستین یک مهارکننده عالی برای شهوت است.

علاوه بر این، فلوکستین باعث تغییر در واکنش‌های احساسی و کاهش تحریک‌ جنسی مردان می شود. در برخی موارد، بیماران عوارض جانبی مانند اختلال در ارگاسم یا کاهش احساس لذت جنسی را نیز تجربه می کنند.

قرص کاهش شهوت ونلافاکسین

این داروی کاهش میل جنسی با افزایش سطح سروتونین و نوراپی‌نفرین در مغز عمل می‌کند. افزایش سطح سروتونین به ویژه  به کاهش تمایلات جنسی منجر می شود. همچنین، ونلافاکسین بر سطوح هورمون‌های مرتبط با میل جنسی تأثیر می گذارد، و عوارضی مانند اختلال در نعوظ یا کاهش لذت جنسی را ایجاد می کند.

قرص کم کننده میل جنسی سیتالوپرام

بدون شک سیتالوپرام بهترین قرص کم کردن میل جنسی است. این دارو با افزایش سطح سروتونین در مغز، احساس آرامش و بهبود خلق و خو را به همراه دارد، اما این افزایش اغلب به کاهش تحریک‌پذیری جنسی و تمایل به فعالیت‌های جنسی حتی در شروع رابطه جنسی منجر می شود.

همچنین، مصرف سیتالوپرام عوارضی مانند اختلال در ارگاسم یا کاهش لذت جنسی را ایجاد می کند، که می‌تواند تجربه جنسی را تحت تأثیر قرار دهد.

داروی کاهش میل جنسی فیناستراید

این قرص کم کردن میل جنسی در اصل برای درمان ریزش مو و بزرگی پروستات استفاده می‌شود. اما با این حال، مصرف آن می‌تواند به کاهش میل جنسی منجر شود. این قرص کم کردن میل جنسی با مهار آنزیم 5-آلفا ردوکتاز که تبدیل تستوسترون به دی‌هیدروتستوسترون (DHT) را انجام می‌دهد، سطح DHT را در بدن کاهش می‌دهد.

قرص کنترل شهوت سیپروترون استات

این قرص کاهش میل جنسی، در واقع داروی ضد آندروژن است که به‌طور عمده برای درمان اختلالات هورمونی و شرایطی مانند آکنه شدید و ریزش مو در زنان استفاده می‌شود.

این دارو اثرات تستوسترون و سایر آندروژن‌ها را در بدن مهار می کند. کاهش فعالیت هورمون‌های جنسی در بدن نیز می‌تواند به کاهش تحریک‌پذیری جنسی در انواع سکس منجر شود.

آلپروزولام؛ کم کننده میل جنسی

می توان گفت که این دارو بهترین قرص کم کردن میل جنسی است. آلپروزولام، اثرات آرام‌بخش دارد و موجب کاهش اضطراب و استرس می‌شود. با این حال، این اثر آرام‌بخشی تضعیف تحریک‌پذیری جنسی و کاهش تمایل به فعالیت‌های جنسی را به دنبال دارد. همچنین، عوارض دیگری مانند خستگی، اختلال در تمرکز و تغییرات خلق و خو نیز می‌توانند به کاهش میل جنسی کمک کنند.

داروهای گیاهی کاهش میل جنسی

طیف وسیعی از داروهای گیاهی وجود دارند که مصرف آنها همانند قرص کم کننده میل جنسی در بدن عمل می کند. این گیاهان به عنوان مکمل‌های طبیعی شناخته می‌شوند و مصرف منظم آنها در بهبود انرژی، تعادل هورمونی و کاهش و کنترل میل جنسی برای سکس در هفته بسیار موثر است.

برخی از موثرترین داروهای گیاهای در کاهش شهوت عبارتند از:

  • شیرین بیان
  • نعناع فلفلی
  • بابونه
  • گل گاوزبان
  • روغن برزک
  • تخم خرفه
  • تخم کاهو
  • دمکرده سداب
  • شیرخشت

لیست بالا نمونه هایی از داروهای گیاهی کاهش شهوت و میل جنسی هستند. با این حال، توصیه می شود پیش از مصرف هر نوع دمنوش گیاهی، ابتدا از پزشک خود راهنمایی بگیرید تا از ایمنی و اثر بخشی این داروهای گیاهی اطمینان حاصل کنید.

داروی گیاهی شیرین بیان

این گیاه مفید حاوی ترکیبی به نام گلیسیریزین است که سطح کورتیزول را در بدن افزایش می دهد و برعکس  باعث کاهش سطوح تستوسترون می شود. کاهش تستوسترون نیز به نوبه خود میزان شهوت و تحریک پذیری جنسی را کم می کند.

همچنین، مصرف زیاد شیرین‌بیان عوارض دیگری مانند اختلالات هورمونی و افزایش وزن را نیز به همراه دارد، که می‌تواند بر سلامت جنسی تأثیر منفی بگذارد.

داروی گیاهی کاهش میل جنسی نعناع فلفلی

این گیاه تاثیراتی مشابه قرص کم کردن میل جنسی را در بدن دارد، و به طور غیرمستقیم میل جنسی را هدف قرار می دهد. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف زیاد نعنا فلفلی باعث ایجاد احساس خنکی و آرامش می شود. این کاهش حرارت در برخی افراد، کم شدن شهوت و تحریک‌پذیری جنسی را حتی موقع سکس چت به همراه دارد.

بابونه؛ کم کننده میل جنسی

این گیاه به دلیل خواص آرام‌بخش و ضداضطراب خود به عنوان بهترین داروی کاهش میل جنسی شناخته می شود. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف زیاد بابونه سطح تستوسترون را کاهش می دهد. در حالیکه این هورمون نقش مهمی در تنظیم میل جنسی دارد.

همچنین، اثرات آرام‌بخش بابونه در برخی افراد به کاهش تحریک‌پذیری جنسی و کاهش تمایل به فعالیت‌های جنسی منجر می شود.

کاهش میل جنسی با گل گاوزبان

این گیاه حاوی ترکیبات موثری است که سطح استرس و اضطراب را در بدن کاهش می دهند اما در عین حال موجب کاهش سطح هورمون‌های جنسی مانند تستوسترون می شوند.

کاهش این هورمون‌ها غالبا تضعیف میل جنسی را به دنبال دارد. همچنین، مصرف زیاد گل گاو زبان با ایجاد اثرات آرام‌بخش، احساس تحریک‌پذیری جنسی را کاهش می دهد. به همین علت این گیاه، به عنوان بهترین داروی کاهش میل جنسی شناخته می شود. 

روغن برزک و کاهش شهوت زیاد

این گیاه به طور غیرمستقیم میل جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد. روغن برزک حاوی ترکیباتی است که به کاهش سطح هورمون‌های جنسی، به ویژه تستوسترون، کمک می کند.

کاهش تستوسترون نیز به نوبه خود منجر به کاهش میل جنسی و تحریک‌پذیری جنسی می شود. همچنین، مصرف زیاد روغن برزک اثرات آرام‌بخش دارد و این ویژگی می‌تواند میزان شهوت، تحریک‌پذیری جنسی و میل به فعالیت‌های جنسی را کاهش دهد.

تخم خرفه

اگر به مصرف قرص کاهش میل جنسی تمایلی ندارید، می توانید به جای آن از تخم خرفه استفاده کنید. مصرف منظم تخم خرفه در برنامه غذایی روزانه به دلیل اثرات آرام‌بخش، میزان تحریک‌پذیری جنسی، میل به نزدیکی و برقراری رابطه جنسی را کاهش می دهد.

به همین علت بسیاری افراد به جای استفاده از قرص کم کردن میل جنسی، تخم خرفه را به دلیل اثرات آرامبخش و در عین حال ضد شهوت آن انتخاب می کنند. 

تخم کاهو؛ کاهش شهوت جنسی

این گیاه به عنوان یک داروی کاهش میل جنسی خواص آرام‌بخش دارد و به کاهش استرس و اضطراب کمک می کند. تخم کاهو به رغم این اثرات مفید در برخی افراد منجر به کاهش تحریک‌پذیری و بی میلی به نزدیکی می شود.

همچنین، مطالعات انجام شده در دانشگاه های معتبر پزشکی نشان می دهد که مصرف زیاد تخم کاهو به کاهش سطح هورمون‌های جنسی مانند تستوسترون منجر می شود، که این موضوع نیز در کاهش میل جنسی بسیار تاثیرگذار است.

دمکرده سداب

مصرف دمنوش یا دمکرده سداب بهترین داروی کاهش میل جنسی در افرادی است که می خواهند میزان شهوت خود را کاهش دهند. این گیاه به طور غیرمستقیم بر میل جنسی، نیاز به نزدیکی و  ارگاسم تأثیر می گذارد. گیاه سداب دارای خواص آرام‌بخش و ضداضطراب است که می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.

با این حال، مصرف زیاد دمکرده سداب سطح هورمون‌های جنسی، به ویژه تستوسترون را به شدت کاهش می دهد. این کاهش هورمونی نیز به نوبه خود کاهش میل جنسی را به دنبال دارد. علاوه بر این، اثرات آرام‌بخش سداب می تواند تا حد زیادی میزان تحریک‌پذیری جنسی را کاهش دهد.

شیرخشت؛ کاهش تحریک جنسی

شکی در این نیست که کاهش استرس در برخی افراد به کاهش تحریک‌پذیری جنسی منجر می شود. برخی از ترکیبات موجود در شیر خشت باعث کاهش سطح هورمون‌های جنسی، به ویژه تستوسترون می شوند که این موضوع نیز می‌تواند به کاهش میل جنسی کمک کند. به همین علت شیرخشت همانند یک قرص کم کننده میل جنسی در بدن عمل می کند.

داروهای هورمونی چطور میل جنسی را کم می کنند؟

یک قرص کاهش میل جنسی حاوی ترکیبات شیمیایی است که معمولاً برای تنظیم فعالیت‌های هورمونی، درمان اختلالات هورمونی، یا کنترل فرآیندهای فیزیولوژیکی مورد مصرف قرار می گیرند. این ترکیبات پس از مصرف وارد جریان خون می شوند و از روش های مختلف میزان میل جنسی را کاهش می دهند.

این جدول به‌طور خلاصه تأثیرات مختلف داروهای هورمونی بر میل جنسی را همراه با مثال‌ به شما نشان می‌دهد:

تاثیرتوضیحاتمثال
کاهش سطح هورمون‌های جنسیکاهش استروژن و تستوسترونقرص‌های ضد بارداری
تأثیر بر مواد شیمیایی مغزتغییر در سطح سروتونین و دوپامینداروهای ضد افسردگی
تاثیر بر روان و روحیهخستگی، تغییرات خلق و خو و اضطرابداروهای ضد اضطراب، داروهای آنتی‌هیستامین
تاثیر بر عملکرد جسمیکاهش انرژی و عملکرد جسمیداروهای هورمونی در درمان سرطان

هرگونه داروی کاهش میل جنسی را باید حتما تحت نظر پزشک و با توجه به شرایط فردی و وضعیت سلامت خود مصرف کنید. زیرا انواع قرص کاهش میل جنسی دارای عوارض جانبی است. بنابراین، مشاوره با پزشک برای بررسی گزینه‌ها و تطابق با نیازهای خاص فرد ضرورت دارد.

مصرف انواع قرص کم کردن میل جنسی چه عوارضی دارد؟

مطمئنا مصرف هر دارویی دارای عوارضی است و انواع قرص کم کردن میل جنسی نیز از این امر مستثنی نیستند، این عوارض اغلب از خفیف تا شدید متغیر هستند و به عوامل مختلفی مانند نوع دارو، دوز مصرفی و وضعیت سلامت فرد بستگی دارند.

بنابراین، قبل از شروع هر دارویی، مشاوره با پزشک برای بررسی عوارض و تداخلات احتمالی ضروری است. جدول زیر عوارض جانبی مصرف قرص های هورمونی، توضیحات و تعداد افراد مبتلا به هر عارضه را به طور اختصار به شما نشان می‌دهد:

عوارض جانبیتوضیحدرصد ابتلا در بیماران
تغییرات خلق و خوافسردگی و اضطراب10 الی 20 درصد
کاهش انرژیضعف و خستگی15 الی 25 درصد
اختلالات خوابخواب آلودگی، بی خوابی20 الی 30 درصد
تغییرات وزنکاهش یا افزایش وزن5 الی 15 درصد
اختلالات جنسیخشکی واژن، اختلال نعوظ10 الی 30 درصد
مشکلات جسمیسردرد، حالت تهوع، نفخ15 الی 20 درصد

در ادامه یادآور می شویم که این عوارض  به‌طور متفاوتی بر افراد تأثیر می گذارند، و مصرف هر یک از این داروها باید تحت نظر پزشک و با مشاوره مناسب انجام شود.

موارد احتیاط و منع مصرف قرص های کاهش میل جنسی

در صورت مصرف قرص‌های کاهش میل جنسی باید حتما به وضعیت سلامت و مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب توجه کنید، زیرا مصرف قرص کم کننده میل جنسی اغلب موجب تشدید علائمی نظیر افسردگی می شود.

همچنین، افرادی که بیماری‌های قلبی دارند باید با احتیاط از این داروها استفاده کنند و از تداخلات احتمالی این داروها آگاه باشند. همچنین در صورت داشتن شرایط زیر توصیه می شود که از مصرف داروی کاهش میل جنسی خودداری کنید:

  • حساسیت به دارو
  • اختلالات کبدی
  • سن زیر 18 سال
  • بارداری و شیردهی
  • نارسایی های کلیوی

بنابراین مشورت با پزشک پیش از مصرف دارو به شما کمک می کند، تا بتوانید از ایمنی و مناسب بودن دارو برای شرایط خاص خود اطمینان حاصل کنید.

توصیه های کاربردی برای کاهش میل جنسی

برای درمان پیش از هر چیز سعی کنید زمان های خود را در میان جمع بگذرانید. زیرا تنهایی معمولاً به افزایش افکار و تحریکات جنسی منجر می‌شود. وقتی افراد در کنار دیگران هستند، توجه و انرژی خود را به فعالیت‌های اجتماعی و ارتباطات معطوف می‌کنند که این مساله باعث کاهش تمرکز بر روی تمایلات جنسی می شود.

همچنین، تعامل با دیگران احساسات مثبت و حمایت عاطفی را تقویت می کند و از این طریق می تواند به کاهش احساس تنهایی و تحریک جنسی در افراد کمک کند.

برای از روش های موثر و تغیرات مثبت سبک زندگی برای کاهش میل جنسی عبارتند از:

  • ورزش منظم
  • نخوابیدن با شکم پر
  • کاهش زمان تنها ماندن
  • نخوابیدن به صورت رو به بالا
  • عدم استفاده از لباس های تنگ
  • عدم لمس اندام جنسی در هنگام خواب
  • دوری از استحمام در هنگام هجوم افکار جنسی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

چنانچه احساس می‌کنید میل جنسی شما به طور غیرطبیعی زیاد است و این موضوع به زندگی روزمره‌تان آسیب می‌زند یا از کنترل خارج است، مراجعه به پزشک توصیه می شود. زیرا احساس شهوت و میل جنسی شدید در برخی موارد نشانه‌ای از اختلالات هورمونی، اختلالات روانی یا دیگر مشکلات پزشکی است.

اگر میل جنسی‌ زیاد باعث ایجاد استرس، اضطراب یا بروز مشکلات در روابط اجتماعی می شود، حتماً باید به متخصص مراجعه کنید.

همچنین، هرگونه تغییرات ناگهانی در میل جنسی‌ که با علائم دیگری نظیر تغییر الگوی خواب، تغییر اشتها یا خلق و خوی همراه است، نشان می دهد که باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. پزشک  با بررسی تاریخچه پزشکی و انجام آزمایش‌های لازم، علت این تغییرات را شناسایی می کند و راهکارهای مناسب برای مدیریت این وضعیت ارائه می دهد.

مدیریت شهوت با قرص‌ کاهش میل جنسی

قرص‌ کاهش میل جنسی انواعی از داروهایی است که برای مدیریت مشکلات مربوط به تمایلات جنسی بیش از حد تجویز می‌شود. داروی کاهش میل جنسی از روش های مختلف در کاهش میل به افراد کمک می کند. طبق برخی از مطالعات، مصرف داروهایی مانند SSRI (داروهای ضدافسردگی انتخابی بازجذب سروتونین) که از جمله داروهای کاهش میل جنسی هستند، در حدود 30% تا 70% از افراد را دچار کاهش میل جنسی خواهد کرد.

از این رو توصیه می شود که پیش از مصرف هر نوع داروی کاهش میل جنسی با مراجعه به آزمایشگاه کیوان و شناسایی علت اختلال، گام های موثرتری را برای مدیریت این چالش بردارید.

آیا یائسگی می‌تواند باعث کاهش میل جنسی شود؟

بله، در دوران یائسگی، کاهش سطح استروژن  به خشکی واژن و تغییرات در احساسات جنسی منجر می شود، که این وضعیت به نوبه خود کاهش میل جنسی را به دنبال دارد.

قرص‌های کاهش میل جنسی چگونه عمل می‌کنند؟

این داروها حاوی ترکیباتی مانند آنتی‌دیپرسنت‌ها یا هورمون‌های تنظیم‌کننده هستند و معمولاً با تأثیر بر سطح هورمون‌ها یا سیستم عصبی عمل می‌کنند.  

آیا قرص کاهش میل جنسی بدون نسخه پزشک قابل تهیه است؟

خیر، قرص‌های کاهش میل جنسی که حاوی ترکیبات قوی یا هورمون‌ها هستند نیاز به نسخه پزشک دارند. برخی مکمل‌های گیاهی بدون نسخه در دسترس هستند، اما مشاوره با پزشک برای اطمینان از ایمنی و مناسب بودن آن‌ها ضروری است.

آیا اثرات داروی کاهش میل جنسی موقتی است یا دائمی؟

این اثرات معمولاً موقتی هستند و پس از قطع مصرف دارو، میل جنسی معمولاً به حالت قبل بازمی‌گردد. با این حال، مصرف طولانی‌مدت دارو تأثیرات دائمی تر بر هورمون‌ها یا عملکرد جنسی دارد.

قرص کاهش میل جنسی با چه داروهایی تداخل دارد؟

قرص کاهش میل جنسی معمولا با انواع آنتی‌دیپرسنت‌ها، داروهای ضد اضطراب و داروهای هورمونی تداخل دارد. این تداخلات عوارض جانبی را تشدید می کنند یا تأثیرات داروها را تغییر می دهند.

نظر بگذارید

ایمیل شما منتشر نمی شود.