مؤثرترین روش کاهش درد پریودی؛ کاهش سریع و درمان درد پریود

0 129,147
زمان مطالعه این مطلب: 8 دقیقه

کاهش درد پریود برای خانم‌هایی که در طول چرخه قاعدگی دچار دردهای شدید و مداوم می‌شوند، از اهمیت زیادی برخوردار است. این دردها معمولاً به دلیل تغییرات هورمونی در این دوره یک هفته‌ای ایجاد می‌شوند؛ هرچند که سندروم پیش از قاعدگی نیز با درد در ناحیه کمر، شکم و لگن همراه است. تغییرات در میزان تولید هورمون ممکن است با علائمی نظیر تغییرات خلق و خو، خستگی و یا ضعف و بی‌حالی نیز همراه باشد.

شاید شما نیز از جمله افرادی باشید که به دنبال راهکارهایی برای کاهش درد پریودی هستید یا می‌خواهید بدانید کدام داروها و روش‌های خانگی برای کاهش درد و تیرکشیدن ناحیه واژن در طول پریود مؤثرند. بنابراین تا پایان این مقاله از مجله سلامت کیوان با ما همراه باشید تا به سوالات شما درباره درد پریود پاسخ دهیم.

علت درد پریودی چیست؟

درد پریود می‌تواند شامل علائمی مانند درد پستان، حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد باشد که تمام این علائم آزاردهنده ممکن است از چند روز پیش از آغاز قاعدگی آغاز شوند. پزشکان بر این باورند که برخی از زنان دچار دوره‌های قاعدگی دردناک‌تری هستند و به شدت از این دردها رنج می‌برند، در حالی که برخی دیگر ممکن است دوره‌های قاعدگی سبکی را تجربه کنند و به این حد آزار نبینند.

به طور طبیعی، رحم هر زن به گونه‌ای شکل می‌گیرد که هر ماه برای بارداری آماده باشد. اما تغییرات در سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون در دوران تخمک‌گذاری می‌تواند موجب بروز درد پریودی شده و در این حالت، عضلات و عروق خونی رحم به انقباض درمی‌آیند.

از سوی دیگر، وجود بافت آندومتر رحم در ناحیه تخمدان‌ها، اندومتریوز و همچنین استفاده از برخی روش‌های پیشگیری از بارداری می‌توانند علائمی شبیه درد پریودی را به وجود آورند. به این شرایط، قاعدگی دردناک نیز گفته می‌شود.

یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد درد پریودی، ریزش لایه محافظتی است که در صورت عدم بارداری رخ می‌دهد. در طی این فرآیند، انقباضات رحم در دوران پریودی به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. این انقباضات منجر به فشار به رگ‌های خونی رحم می‌شوند و در نتیجه، خون و اکسیژن کافی به این بخش نرسیده و هورمون‌هایی ترشح می‌شوند که باعث ایجاد درد می‌گردند.

علاوه بر این، وجود کیست‌های تخمدانی نیز می‌تواند یکی دیگر از علل بروز درد پریودی باشد. کیست تخمدان به کیسه‌های پر از مایع که روی تخمدان‌ها شکل می‌گیرند، گفته می‌شود. این کیست‌ها معمولاً بدون خطر و بی‌علامت هستند، اما در برخی موارد می‌توانند منجر به درد قاعدگی شوند. در شرایط نادر، کیست‌های تخمدان ممکن است به سرطان نیز تبدیل شوند و این امر نیازمند بررسی و مراقبت پزشکی است.

بنابراین در صورتی که شما هم از دردهای شدید پریودی رنج می‌برید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق آن مشخص شده و به شما در مدیریت این علائم کمک شود. با درک بهتر از علت‌های درد پریودی و آگاهی درباره روش‌های درمانی موجود، می‌توانید کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید و از این دوران به آسانی عبور کنید.

روش‌های کاهش سریع درد پریود کدام هستند؟

اکنون به این موضوع می‌پردازیم که با چه روش‌هایی می‌توان درد پریود را کاهش داد. به طور کلی در شرایطی که درد پریود شما خفیف باشد، با درمان خانگی می‌توان این مشکل را حل کرد. اما برای درد پریودی شدید مسکن‌ها، داروهای جلوگیری از بارداری و جراحی روش اصلی کاهش درد پریود شدید به حساب می‌آیند. ابتدا به این موارد و سپس به روش‌های خانگی برای درمان و کاهش سریع درد پریود خواهیم پرداخت.

درمان درد شدید پریود
درمان درد شدید پریود

مسکن‌ها برای کاهش درد شدید پریود

مسکن‌ها یکی از مؤثرترین داروهایی هستند که برای کم کردن درد پریود استفاده می‌شوند. این مسکن‌ها معمولاً شامل داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوبروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، استامینوفن، استامینوفن کودئین، آسپرین و مفنامیک اسید رایج‌ترین داروهایی هستند که برای کاهش دردهای پریودی تجویز می‎‌شوند.

مصرف این داروها از تولید پروستاگلاندین‌ها جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، التهاب و گرفتگی عضلانی ناشی از ریزش دیوار رحم را کاهش می‌دهند. به خانم‌ها توصیه می‌شود که مصرف داروها را از آغاز دوره پریود یا کمی زودتر و هنگام ظهور علائم اولیه شروع کنند. به این ترتیب از شدت گرفتن علائم جلوگیری می‌کنند.

روش‌های جلو‌گیری از بارداری برای کاهش درد شدید پریود

داروهایی که با کمک آنها، هورمون‌های مداخله‌کننده در بارداری و تولد فرزند کنترل می‌شوند، می‌توانند در کم کردن درد پریود تأثیر شگرفی داشته باشند. قرص‌های ضد بارداری علاوه بر پیشگیری از بارداری به کاهش دردهای آزاردهنده دوره پریودی نیز کمک می‌کنند. روش‌های استفاده از داروها و ابزارهای جلوگیری از بارداری به صورت تزریق، چسب پوستی، ایمپلنت در زیر پوست بازو، قرار دادن حلقه انعطاف‌پذیر داخل واژن یا به کار بردن یک دستگاه داخل رحمی (IUD) هستند.

جراحی – کاهش درد شدید پریود

جراحی روش دیگری است که پزشکان در صورت تجربه قاعدگی دردناک پیشنهاد می‌کنند. جراحی به افرادی توصیه می‌شود که به خاطر آندومتریوز از دردهای پریودی رنج می‌برند؛ یعنی در حالتی که بافت‌های آندومتر از رحم خارج می‌شوند. این نکته را در نظر داشته باشید انتخاب گزینه جراحی در صورتی است که روش‌های درمان دارویی و خانگی برای کاهش درد پریود تأثیری نداشته باشند. در ضمن پزشک از این نظر که خانم‌ها برنامه‌ای برای بارداری نداشته باشند، اطمینان خاطر پیدا می‌کند.

صبر کنید!! قبل از اینکه روش‌های خانگی برای کاهش درد پریود را مطالعه کنید، توصیه می‌کنیم اگر دردهای شدید پریودی را تجربه می‌کنید با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. ما اینکار را برای شما آسان کردیم؛ کافی است شماره تماس و مشکل خود را به صورت رایگان در فرم زیر وارد کرده تا از خدمت مشاوره تلفنی با متخصصان مجله سلامت کیوان بهره‌مند شوید. همین حالا اقدام کنید و سپس ادامه مقاله را مطالعه کنید.




    کاهش سریع درد پریود خانگی

    شاید این سؤال برای شما مطرح شده باشد که برای تسکین درد پریودی چه اقداماتی مؤثری وجود دارد؟ علاوه بر داروهایی که در مورد آنها صحبت کردیم، روش‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید در خانه از آنها استفاده کنید و به طور قابل توجهی درد پریود را کاهش دهند. برخی از این روش‌های کاهش سریع درد پریود خانگی شامل موارد زیر هستند:

    گرم کردن دور کمر و کاهش سریع درد پریود

    استفاده از کیسه آب گرم یا دستگاه‌های گرم‌کننده، همچنین بستن پارچه‌ای دور کمر، می‌تواند به طرز مؤثری درد پریودی را در روز اول، به ویژه در ناحیه کمر و شکم، کاهش دهد. این روش یکی از ساده‌ترین و بی‌عارضه‌ترین روش‌ها برای تسکین درد است. اگر به کمپرس آب گرم دسترسی ندارید، می‌توانید یک دوش آب گرم بگیرید یا از حوله گرم استفاده کنید.

    همچنین، می‌توانید یک کمپرس خانگی بسازید. برای این کار، دو تکه پارچه را برش زده و بدوزید تا یک کیسه تهیه کنید. سپس روی آن یک سوراخ ایجاد کرده و با برنج خام یا نمک پر کنید و سوراخ را بدوزید. این کیسه را چند دقیقه در مایکروویو یا بر روی بخاری گرم کنید، و حتماً حرارت آن را کنترل کنید تا از سوختگی پوست جلوگیری شود. برای کاهش شدت حرارت می‌توانید یک پارچه نرم را دور کیسه بپیچید. این کمپرس را می‌توانید روی شکم یا ناحیه کمر قرار دهید و در صورت کاهش حرارت، دوباره آن را گرم کنید.

    ماساژ دادن با روغن برای درمان درد پریودی

    یکی دیگر از روش‌های مؤثر برای تسکین فوری درد پریودی، ماساژ شکم و نواحی دردناک با روغن‌های هسته انگور یا بادام به مدت 20 دقیقه است. این روش به تنهایی مؤثر است، اما با افزودن روغن‌های معطر مانند اسطوخودوس، نعناع، رازیانه و گل سرخ، می‌توانید تأثیر آن را بهبود ببخشید. رایحه‌های تسکین‌دهنده درد می‌توانند احساس راحتی بیشتری به شما بدهند(1).

    اجتناب از خوردن برخی مواد خوراکی

    در دوران پریودی با شدت درد زیاد، بهتر است از مصرف برخی خوراکی‌ها پرهیز کنید. خودداری از خوردن غذاهای چرب و فست‌فودی، نوشیدنی‌های الکلی، کافئین و خوراکی‌های شور می‌تواند به کاهش درد کمک کند. به جای این، می‌توانید از چای زنجبیل یا نعناع (بدون کافئین) و یا آب داغ با طعم لیمو استفاده کنید که تسکین‌دهنده هستند.

    دمنوش‌های مفید برای درمان خانگی درد پریود

    پرسش متداول بانوان این است که چه چیزی برای درد پریودی خوب است. دمنوش‌های مختلف می‌توانند کمک‌کننده باشند. از جمله دمنوش‌هایی که می‌توانید استفاده کنید، شامل شوید، عصاره پوست درخت کاج دریایی فرانسوی، زنجبیل، دارچین، دانه رازیانه و چیا از دمنوش‌های مفید برای درمان خانگی درد پریود هستند.

    نوشیدن زیاد آب

    نوشیدن مقدار کافی آب در دوران قاعدگی از اهمیت زیادی برخوردار است. این کار نه تنها به جلوگیری از کم‌آبی بدن کمک می‌کند، بلکه می‌تواند درد شکم و نفخ را نیز به میزان قابل توجهی کاهش دهد. برای کسانی که عضلاتشان به شدت گرفته است، نوشیدن آب گرم یا نوشیدنی‌های داغ بدون کافئین می‌تواند مؤثر باشد. مایعات گرم به افزایش جریان خون کمک کرده و در نتیجه می‌تواند به تسکین گرفتگی عضلات کمک کند. همچنین، بهتر است در کنار آب، از دمنوش‌های گیاهی آرامبخش نیز استفاده کنید تا اثرات مثبتی بر روی بدن شما بگذارد.

    خواب کافی

    خواب کافی نقش حیاتی در حفظ سلامت کلی بدن ایفا می‌کند. تحقیقات نشان داده‌اند که زنانی که از بی‌خوابی رنج می‌برند، معمولاً درد قاعدگی بیشتری را تجربه می‌کنند. برای کاهش این دردها، اهمیت خواب کافی و با کیفیت را نباید دست کم گرفت. توصیه می‌شود که برای خودتان یک برنامه خواب منظم تنظیم کنید و سعی کنید هر شب در ساعت مشخصی به خواب بروید. این کار نه تنها به بهبود کیفیت خواب شما کمک خواهد کرد، بلکه می‌تواند بر بهبود روحیه و کاهش استرس نیز تأثیرگذار باشد و در نتیجه درد پریودی را نیز کاهش دهد.

    ورزش سبک

    اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به ورزش و تغذیه خود توجهی ندارید، طبیعی است که در دوران قاعدگی درد بیشتری را تجربه کنید. مطالعات انجام شده بر روی 250 زن نشان می‌دهد که خانم‌هایی که به طور منظم ورزش می‌کنند و رژیم غذایی مناسبی دارند، نسبت به سایرین درد کمتری را حین قاعدگی احساس می‌کنند. ورزش می‌تواند به بهبود وضعیت کلی بدنی و روحی شما کمک کند و در عین حال، توانایی بدن را برای مقابله با دردها افزایش دهد. حتی ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی یا یوگا می‌توانند به تسکین گرفتگی عضلات و افزایش گردش خون کمک کنند.

    ترکیب این روش‌های کاهش سریع درد پریود خانگی می‌تواند به شدت به کاهش دردهای پریودی و بهبود کلی سلامت شما کمک کند. مراقبت از بدن خود در این دوران حیاتی است و می‌تواند تأثیرات مثبت بلندمدتی بر روی سلامت شما داشته باشد.

    کاهش درد پریود در طب سنتی

    روش‌هایی که طب سنتی برای کاهش درد پریودی توصیه می‌کند شامل موارد زیر است:

    • کمپرس گرم برای رحم
    • ماساژ شکم با روغن زیتون یا کنجد
    • پرهیز از مصرف غذاهایی با طبع سرد
    • مصرف بیشتر غذاهایی با طبع گرم
    • بهره گیری از طب سوزنی

    آیا راهی برای پیشگیری از درد پریود وجود دارد؟

    حفظ یک رژیم غذایی سالم و رعایت یک برنامه ورزشی منظم می‌تواند به جلوگیری از درد قاعدگی کمک کند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۶ روی ۲۵۰ زن انجام شد، تفاوت‌های قابل‌توجهی بین درد پریود در زنانی که رژیم غذایی مغذی داشتند، ورزش منظم داشتند و استرس را کاهش دادند، نشان داد.

    رژیم غذایی

    به طور کلی، رژیم غذایی که برای کاهش درد قاعدگی تنظیم شده است، باید حاوی غذاهای کم فرآوری شده، فیبر و گیاهان باشد.

    این غذاها را امتحان کنید:

    • پاپایا که سرشار از ویتامین است.
    • برنج قهوه‌ای حاوی ویتامین B6 که می‌تواند نفخ را کاهش دهد.
    • گردو، بادام و تخمه کدو تنبل که سرشار از منگنز هستند که گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد.
    • روغن زیتون و کلم بروکلی که حاوی ویتامین E هستند.
    • مرغ، ماهی و سبزیجات که دارای برگ سبز حاوی آهن هستند.
    • بذر کتان حاوی امگا 3 با خواص آنتی اکسیدانی که تورم و التهاب را کاهش می‌دهد.
    • بور: بور یک ماده معدنی است که به بدن شما کمک می‌کند کلسیم و فسفر را جذب کند. همچنین دردهای قاعدگی را کاهش می‌دهد.

    آب

    به نظر عجیب می‌رسد، اما نوشیدن آب می‌تواند به جلوگیری از نفخ دردناک در دوران قاعدگی کمک کند. مصرف آب گرم یا داغ معمولاً برای تسکین گرفتگی عضلات مؤثرتر است، زیرا مایعات داغ جریان خون را به سطح پوست افزایش می‌دهند و ممکن است به شل شدن گرفتگی عضلات کمک کنند.

    همچنین می‌توانید با خوردن غذاهای حاوی آب، هیدراتاسیون بدن خود را افزایش دهید، از جمله:

    • کاهو
    • کرفس
    • خیار
    • هندوانه
    • انواع توت‌ها، از جمله توت فرنگی، زغال اخته، و تمشک

    کلسیم

    این ماده معدنی می‌تواند به کاهش گرفتگی عضلات در دوران قاعدگی کمک کند. غذاهای سرشار از کلسیم عبارتند از:

    • محصولات لبنی
    • دانه کنجد
    • بادام‌ها
    • سبزیجات برگ سبز

    کلسیم به صورت مکمل نیز موجود است. قبل از مصرف مکمل‌ها با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که آیا برای شما بی خطر است یا خیر.

    ورزش

    ورزش کردن قبل یا در طول قاعدگی ممکن است برای شما جذاب نباشد، اما ورزش باعث ترشح اندورفین می‌شود.

    تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش در کاهش درد قاعدگی تا حدی موثر است که ممکن است نیاز به داروهای مسکن را نیز از بین ببرد یا کاهش دهد.

    فعالیت‌های متوسط ​​مانند پیاده‌روی می‌تواند در دوران قاعدگی به جای فعالیت‌های شدیدتر مفید باشد.

    جمع‌بندی

    کاهش درد پریود برای خانم‌هایی که در طول چرخه قاعدگی دردهای شدید و مداومی را تجربه می‌کنند، از اهمیت بسیاری برخوردار است. ایبوبروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، استامینوفن، استامینوفن کودئین، آسپرین و مفنامیک اسید رایج‌ترین داروهایی هستند که برای کاهش دردهای پریودی تجویز می‎‌شوند.

    همچنین گرم کردن، اجتناب از مصرف خوراکی‌های چرب و نمکی یا نوشیدنی‌های الکلی و پرنمک و استفاده از دمنوش شوید، بابونه، دارچین و زنجبیل از روش‎‌های خانگی کاهش‌دهنده درد پریود به حساب می‌آیند.

    بهترین روش‌های کاهنده درد پریود کدام هستند؟

    داروها، جراحی و روش‌های درمان خانگی برای کاهش دردهای پریود مفید هستند.

    در چه صورت برای کاهش دردهای پریود جراحی انتخاب می‌شود؟

    فردی که با آندومتریوز مواجه است، می‌تواند گزینه مناسبی برای جراحی باشد. این در صورتی است که با روش‌های دیگر درمان نشده و قصد بارداری در آینده نزدیک نداشته باشد.

    چه خوراکی باعث تشدید درد پریود می‌شوند؟

    خوراکی‌های چرب و فست‌فود، نوشیدنی‌های الکلی، خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های کافئین‌دار و خوراکی‌های شور باعث تشدید دردهای پریود می‌شوند.

    بهترین قرص مسکن برای درد پریودی چیست؟

    برای درمان درد پریود می‌توانید از قرص‌های ضد التهاب و غیراستروئیدی بدون نسخه مانند ایبوبروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، استامینوفن، استامینوفن کودئین، آسپرین و مفنامیک اسید استفاده کنید. مفنامیک اسید علاوه بر کاهش درد پریود ممکن است خونریزی را کاهش دهد.

    برای درد پریودی چی خوبه بخوریم؟

    برای تسکین درد پریودی، باید مواد غذایی چرب و نوشیدنی‌های کافئین‌دار را حذف کنید. همچنین آب زیاد بنوشید، میوه‌هایی مانند کاهو، هندوانه، کرفس و خیار بخورید، از دمنوش‌های گیاهی مانند زنجبیل، نعناع، بابونه را مصرف نمائید.

    منبع healthline
    نظر بگذارید

    ایمیل شما منتشر نمی شود.