آیا احتمال انتقال کرونا از فردی بدون علامت ممکن است؟
ویروس کرونا در بعضی از افراد علائمی ایجاد نمیکند. بسیاری از مبتلایان هیچ علائمی ندارند و به همین دلیل، هیچ راهی برای شناسایی ویروس کرونا در این بیماران وجود ندارد. تشخیص ویروس در بدن فرد مبتلا و درک نحوه انتقال ویروس در سطح جامعه برای مقابله با این ویروس ضروری است.
اما آیا این بیماران میتوانند ویروس کرونا را به دیگران انتقال دهند؟ در ادامه به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.
ابتلا به کرونای بدون علامت
برخی افراد دارای علائم ویروس کرونا هستند؛ اما برخی دیگر به کرونای بدون علامت مبتلا میشوند،. از اسفند تا خرداد سال 1399 به منظور تعیین درصدی از بیماران که فاقد علامت هستند ، 79 تحقیق انجام گرفت. در این تحقیقات، اطلاعات مربوط به ۶ هزار و ۶۱۶ داوطلب بررسی شد. محققان دریافتند به طور متوسط ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به ویروس کرونا فاقد هرگونه علائم و نشانهای از این ویروس هستند. نتایج مطالعات انجام شده نشان داد، افرادی که در معرض بار ویروسی زیاد قرار میگیرند، علائم شدیدتری را تجربه میکنند.
بیشتر بخوانید:
- علائم قلبی و عروقی کرونا چیست؟
- خطرهای کرونا در بارداری
- اثرات کرونا بر روی بیماران دیابتی
- بهترین روش درمان تب کرونا
آیا مبتلایان به کرونای بدون علامت نیز ناقل این ویروس هستند؟
طبق گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO) این گروه از افراد میتوانند همانند دیگر مبتلایان به ویروس کرونا این ویروس را به افراد سالم منتقل کنند.
بیشتر بخوانید:
- روزشمار علائم کرونا
- کووید طولانی (اثرات طولانی مدت ویروس کرونا)
- علائم سردرد کرونا و روش درمان
- موج جدید کرونا آغاز شد؛ وقوع پیک هفتم در تابستان 1401
راههای تشخیص ویروس کرونا در افراد بدون علامت
افرادی که در تماس نزدیک با فرد مبتلا به ویروس کرونا قرار میگیرند، صرف نظر از اینکه علائم خاصی دارند یا خیر، باید تست کرونا انجام دهند. انجام دادن تست کرونا اولین و مؤثرترین روش برای تشخیص کرونای بدون علامت است. متخصصان توصیه میکنند که به منظور تشخیص ویروس در بدن، افراد آزمایش آنتیژن یا آزمایش PCR انجام دهند.
پس از انجام دادن آزمایش کرونا در قرنطینه خانگی بمانید و از دیگران فاصله بگیرید تا نتیجه تست مشخص شود. افرادی که نتیجه تست آنها مثبت میشود اما هیچ علائم خاصی دارند نیز باید دوران قرنطینه را ادامه دهند تا خطر انتقال ویروس کرونا به دیگران کاهش پیدا کند.
پیشگیری از ابتلا به کرونا
امکان انتقال ویروس حتی در افرادی که هیچ علائمی ندارند نشان میدهد که، همه افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند وبرای مقابله با شیوع این ویروس باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی مانند:شستوشوی دستها، استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و نیز انجام تست کرونا و قرنطینه هنگام ابتلا به کرونا را تا پایان شیوع بیماری رعایت کرد. همچنین واکسن زدن میتواند به قطع زنجیره کرونا کمک کند.
بیشتر بخوانید:
- دوز چهارم چی بزنیم؟ اطلاعاتی درباره دوز چهارم واکسن کرونا
- دوز سوم چی بزنیم؟ شرایط تزریق و عوارض واکسن کرونا
تست کرونا در منزل
آزمایشگاه کیوان از اسفند 1398 با اعلام شیوع کرونا در ایران؛ انجام تست کرونا در منزل یا محل مورد نظر را برای بیماران فراهم کرد. خدمات نمونه گیری ما در منزل با رعایت کلیه پروتکلهای بهداشتی توسط نمونه گیرهای آموزش دیده و با تجربه آزمایشگاه کیوان انجام می شود. و اما نکته ی مهم؛ جواب تست pcr شما طی 6 الی 8 ساعت آماده می باشد.
مطالب مرتبط:
- چه افرادی به سکته در کرونا مبتلا می شوند؟
- علل افت اکسیژن خون در کرونا
- کرونا و مشکلات گوارشی همراه با آن
- تاثیر کرونا بر مغز؛ کاهش IQ مبتلایان صحت دارد؟
چرا برخی افراد به کرونای بدون علامت مبتلا میشوند؟
با توجه به تحقیقات انجام شده، این افراد در معرض بار ویروسی کمتری قرار گرفتهاند و همچنین به سیستم ایمنی بدن افراد و نحوه مبارزه ویروس در بدن آنها نیز بستگی دارد.
آیا احتمال انتقال ویروس کرونا از فرد کاملا بدون علامت وجود دارد؟
بله، این افراد به راحتی میتوانند ویروس کرونا را به دیگران منتقل کنند.
چگونه میتوان کرونای بدون علامت را تشخیص داد؟
افرادی که در تماس نزدیک با فرد مبتلا به ویروس کرونا قرار میگیرند، صرف نظر از اینکه علائم خاصی دارند یا خیر، باید تست کرونا (PCR) انجام دهند.