علائم آنفولانزا جدید چیست؟ + درمان سریع آنفولانزا در منزل
آنفولانزا ویروسی است که باعث بروز و گسترش بیماری های عفونی در دستگاه تنفس (بینی، گلو و ریه ها) میشود. برای بیشتر افراد، آنفلوانزا خود به خود رفع می شود. اما، آنفولانزا و عوارض آن میتواند خطرناک و کشنده باشد. این بیماری بیشتر در اوایل فصل پاییز شایع میشود و تا ابتدای فصل بهار ادامه پیدا میکند.
در این مقاله به بررسی این ویروس و تفاوت آن با دو بیماری سرماخوردگی و کرونا و نیز علائم آنفولانزای جدید و راههای درمان و واکسن این ویروس میپردازیم، با ما همراه باشید.
شیوع آنفولانزا در ایران 1402
انفولانزا همیشه هست و همه ساله در زمانی که هوا روبه سردی و آلودگی میرود شیوع بیشتری پیدا میکند. امسال و با شروع پاییز (مهر 1402) رفته رفته آمار مبتلایان به آنفولانزا در ایران درحال افزایش است. رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، با توجه به احتمال افزایشی بودن آمار مبتلایان، تزریق واکسن آنفولانزا را به گروههای پرخطر مانند سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای توصیه کرد. همچنین بهتر است در محیطهای شلوغ و سربسته از ماسک استفاده نمایید.
علائم آنفولانزا
بیشتر علائم انفولانزا مشابه با سرماخوردگی است که با آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه است. علائم انفولانزا ناگهانی بروز میکند اما علائم سرماخوردگی به تدریج بروز میکند. همچنین علائم آنفولانزای جدید در ایران نیز مانند قبل است و فقط شدت آن متفاوت است.
برخی دیگر از نشانهها و علائم انفولانزا عبارتند از:
- سردرد – علائم انفولانزا
سردرد میتواند از اولین علائم انفولانزای جدید باشد. برخی از علائم آنفولانزا مانند حساسیت به صدا و نور نیز میتواند در این مرحله ایجاد شود.
- دردهای عضلانی – علائم انفولانزا
بدن درد و دردهای عضلانی معمولاً در ناحیه پشت گردن، پشت، بازوها و پاها احساس میشود. این درد که از علائم آنفولانزای جدید میباشد، میتوان شدید بوده و شما را از انجام کارهای روزمره باز دارد.
- سرفه های خشک و مداوم – علائم انفولانزا
سرفه خشک و مداوم جزو علائم آنفولانزا است. احتمال دارد شدت سرفهها با پیشرفت بیماری بدتر، ناخوشایندتر و دردناکتر شود. احتمال دارد در دوران بیماری تنگی نفس یا ناراحتی در قفسه سینه نیز داشته باشید. بسیاری از سرفههای مربوط به علائم انفولانزا حدود ۲ هفته طول میکشند.
- تب و لرز
- تنگی نفس
- چشم درد
- اسهال و استفراغ که در کودکان بیشتر از بزرگسالان دیده می شود.
چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا هستند؟
- کودکان خردسال زیر 5 سال، به ویژه کودکان زیر 6 ماه و در بزرگسالان بالای 65 سال
- بانوان باردار و به خصوص بانوانی که به تازگی زایمان کردهاند.
- افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
- افرادی که دارای بیماری های مزمن مانند آسم، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، بیماری کبد و دیابت هستند.
- افرادی که بسیار چاق هستند و دارای شاخص توده بدنی (BMI) 40 یا بالاتر هستند.
راههای انتقال ویروس آنفولانزا
ویروس آنفولانزا از یک فرد به فرد دیگر قابل انتقال است. وقتی فرد دچار این بیماری میشود با سرفه یا عطسه باعث پخش ویروس در هوا میشود. همچنین زمانی که فرد اشیای آلوده به ویروس مانند دستگیرهی درب را لمس میکند و دست آلوده را به دهان و بینیاش میزند، ممکن است به این ویروس مبتلا شود.
انواع ویروس آنفولانزا
سه نوع از ویروس آنفولانزا به نامهای A و B و C وجود دارد. نوع A در انسان و حیوانات ، نوع B در انسان و پستانداران و نوع C فقط در انسان دیده میشود. اگرچه بیشتر بیماران طی یک تا دو هفته بهبود مییابند؛ اما عفونت با ویروسهای نفولانزا میتواند سبب بیماری شدید و عوارض کشنده شود. در آزمایشگاه تخصصی ویروس شناسی کیوان، تشخیص انواع آنفولانزای A.B.H1N1 با بالاترین دقت انجام میشود. جهت درخواست تست آنفولانزا روی دکمه زیر کلیک کنید.
تفاوت و شباهت ویروس آنفولانزا با سرماخوردگی
علائم آنفولانزای جدید و سرماخوردگی در ابتدا شبیه به هم هستند. هر دو بیماری تنفسی هستند و میتوانند علائم مشابهی ایجاد کنند. اما ویروسهای مختلف باعث ایجاد این دو بیماری میشوند و علائم میتوانند به شما در تشخیص تفاوت بین آنها کمک کنند.
سرماخوردگی و آنفولانزا هر دو علائم مشترکی دارند که شامل:
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- عطسه کردن
- بدن درد
اما اصلیترین تفاوت این دو بیماری در شدید بودن علائم است. علائم آنفولانزای جدید شدیدتر از علائم سرماخوردگی است. سرماخوردگی به ندرت باعث به وجود آمدن بیماریهای دیگری میشود اما آنفولانزا باعث به وجود آمدن این بیماریها میشود:
تفاوت ویروس آنفولانزا و کرونا
دربرخی از موارد علائم کرونا و علائم انفولانزا جدید بسیار شبیه به هم هستند با این وجود تفاوتهایی نیز وجود دارد که شامل:
- سرعت انتقال؛ سرعت انتقال آنفولانزا بیشتر است.
- دورهی نهفتگی؛ آنفولانزا دوره نهفتگی کوتاهتری نسبت به کرونا دارد.
- تنگی تنفس از علامتهای شایع کرونا است اما آنفولانزا معمولا باعث تنگی تنفس نمیشود.
- تعداد افرادی که از طریق فرد دیگر به کرونا مبتلا میشوند؛ بیشتر از آنفولانزا است.
- کودکان، بر خلاف کرونا از عوامل مهم انتقال ویروس آنفولانزا در اجتماع هستند.
- وخامت بیماری و احتمال ابتلا به عفونت حاد در کرونا نسبت به آنفولانزا بیشتر است.
در صورتی که به کرونا یا علائم آنفولانزا جدید مشکوک شدهاید و نمیدانید باید کدام تست را انجام دهید؛ آزمایشگاه کیوان این امکان را برای شما فراهم کرده است تا تست کرونا-آنفولانزا به صورت همزمان و قیمت بسیار مقرون به صرفه در منزل انجام دهید. جهت درخواست تست کیت تشخیص کرونا-آنفولانزا روی تصویر زیر کلیک کنید.
آنفولانزا در کودکان
کودکان خردسال زیر 5 سال، به ویژه کودکان زیر 6 ماه در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا قرار دارند.
اگر کودک شما دارای علائم زیر است، احتمالا به آنفولانزا مبتلا شده است:
- تب ناگهانی؛ 38.3 درجه سیلسیوس یا بالاتر
- خستگی و بیحالی به همراه نشانههایی همچون سرفههای خشک و بینی گرفته
اگر نشانه هایی همچون گرفتگی بینی یا سرفه قبل از تب پدیدار شدند، به احتمال زیاد فرزند شما سرما خورده است.
از دیگر نشانههای آنفولانزا میتوان به زودرنج شدن، بی میلی و کم اشتهایی، گلودرد و ورم گلو اشاره کرد. آنفولانزا همچنین باعث ایجاد درد در ناحیه شکم و اسهال میشود.
دوران نقاهت آنفولانزا
دوره نهفتگی آنفولانزا معمولاً 1 تا 4 روز است. این بیماری مسری در صورتی که شدید باشد میتواند 7 تا 14 روز افراد را درگیر کند. در دوران نقاهت، افراد باید استراحت مطلق داشته باشند و داروهای تجویز شده توسط پزشک را در ساعت مشخص مصرف کنند.
بیشتر بخوانید:
مدت زمان قرنطینه آنفولانزا
به گزارش CDC، مدت زمان قرنطینه افراد مبتلا به کرونا باید از یک روز قبل از بروز علائم تا 5 الی 7 روز بعد از آن باید ادامه داشته باشد. چراکه افراد در این زمان ویروس آنفولانزا را منتقل خواهند کرد. همچنین در افراد با شدت بالای بیماری و همچنین کودکان خردسال، این زمان طولانیتر است(2).
واکسن آنفولانزا
واکسن یک فرآوردهی زیستی است که در مقابل یک میکروب یا ویروس مشخص، ایمنی فعال اکتسابی تولید میکند. واکسن آنفولانزا یکی از انواع واکسنهای تولید شده میباشد که بدن را در مقابل ابتلا به آنفولانزا محافظت میکند.
ویروس آنفولانزا همواره در حال تغییر و جهش است، به همین دلیل هر سال طی دو نوبت واکسن جدیدی برای آنفولانزا ساخته میشود. یکی از بهترین و موثرترین راههای پیشگیری و جلوگیری از انتشار ویروس آنفولانزا دریافت واکسن آنفولانزا است. شما میتوانید اطلاعات کامل درباره واکسن آنفولانزا و قیمت آن در سال 1402 را اینجا بخوانید: واکسن آنفولانزا
بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا
با توجه به اینکه ویروس این بیماری در آغاز فصل پاییز شیوع پیدا میکند و معمولا تا انتهای اردیبهشت باقی میماند، بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا ماه مهر یا آبان است. این واکسن میتواند دیرتر هم تزریق شود اما بهتر است که برای گرفتن نتیجه مطلوب و پیشگیری از بیماری هرچه زودتر آن را تزریق کنید.
روشهای تشخیص آنفولانزا
برای تشخیص آنفولانزا ابتدا باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک با طی مراحل زیر تشخیص میدهد که فرد به آنفولانزا مبتلا شده یا خیر. این مراحل شامل:
1- توجه به گفته بیمار
افراد برخی علائم در بدن خود تشخیص میدهند. پزشکان با شنیدن اظهارات بیمار و علائم آنفولانزا جدید که آنها به آن درگیر هستند نخستین تشخیص خود را میدهند.
2- معاینه بالینی
معاینه حفرههای گوش، انتهای گلو، گوش دادن به صدای ریهها، سنجیدن دمای بدن بیمار و بسیاری کارهای دیگر در تشخیص بهتر علائم آنفولانزا جدید و بیماریها به پزشک کمک میکند.
3- تستهای آزمایشگاهی
پزشک فرد را برای انجام تستهای آنفولانزا به آزمایشگاههای مربوطه ارجاع میدهد تا با انجام تستهای مربوطه، حضور یا عدم حضور ویروس در بدن فرد مشخص شود.
شناسایی ژنوم با PCR
روش RT-PCR میتواند در تشخیص سریع عفونت از طریق نمونههایی تنفسی کارساز باشد. نمونهگیری این آزمایش از حلق و بینی توسط سواپهای مخصوص آزمایشگاهی انجام میشود.
آزمایشگاه کیوان با استفاده از بهترین کیتها و روشهای تشخیصی به جهت رفاه حال شما امکان انجام نمونهگیری تست آنفولانزا در منزل را فراهم کرده است. جهت درخواست تست آنفولانزا روی تصویر زیر کلیک کنید.
عدم انتقال آنفولانزا به سایرین
درصورتی که به آنفولانزا مبتلا شدهاید و نگران ابتلای سایر اعضای خانواده هستید، توصیه میکنیم موارد زیر را رعایت نمائید.
- جلوی عطسه و سرفه خود را با دستمال کاغذی بگیرید و سریعاً دستمال کاغذیها را دور بیاندازید.
- برای جلوگیری از انتشار ویروس به سایر سطوح و افراد در خانه خود مدام دستانتان را بشویید.
- به هنگام حضور در مکانهای عمومی صورت خود را با ماسک بپوشانید.
- به جهت اطمینان، تست آنفولانزا بدهید.
- اگر علائم شما بدتر شدند برای درمان سریع آنفولانزا به پزشک مراجعه کنید. احتمالاً پزشک داروهای ضدویروسی برای شما تجویز خواهد کرد.
درمان آنفولانزا
درمان آنفولانزا چیست؟ آیا امکان درمان خانگی آنفولانزا وجود دارد؟ اینها سوالات افرادی است که به ویروس آنفولانزا مبتلا شدهاند و به دنبال درمان آن هستند. در ادامه به راهکارهای درمانی آنفولانزا میپردازیم. به طور خلاصه راهکارهای درمان خانگی آنفولانزا را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
درمان آنفولانزا با دارو
داروهایی جهت بهبود و درمان آنفولانزا وجود دارند که با تجویز پزشک صورت خواهند گرفت. پزشک متخصص با معاینه و توجه به شدت بیماری، داروی مخصوص شمارا تجویز خواهد کرد. توصیه میشود از مصرف خودسرانه دارو پرهیز نمائید.
نوشیدن مایعات
افرادی که به آنفولانزا مبتلا شدهاند، باید به نوشیدن آب و مایعات، بیشتر اهمیت دهند. این راهکار هم برای آنفولانزای تنفسی و هم آنفولانزای گوارشی موثر خواهد بود. آب کمک میکند تا دهان، بینی و گلوی شما مرطوب بماند و از جمع شدن خلط و مخاط جلوگیری خواهد کرد. علائم آنفولانزا مانند تب و اسهال، باعث از دست دادن آب بدن خواهند شد و برای جبران این کم آبی، باید مایعات زیاد مصرف نمائید.
استراحت کافی
از مهمترین روشهای درمان خانگی آنفولانزا، استراحت کافی است. هنگام خواب، سیستم ایمنی بدن شما تقویت خواهد شد و این به مقابله بهتر با ویروس آنفولانزا منجر میشود. پس هنگام ابتلا به انفولانزا، برنامه زندگی خود را تغییر دهید و ساعت بیشتری را برای استراحت و خواب اختصاص دهید.
مصرف مواد حاوی زینک
اضافه کردن زینک به رژیم غذایی، یکی از راهکارهای موثر برای درمان خانگی آنفولانزا است. زینک، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را برای مقابله بهتر گلبولهای سفید با میکروبها و کاهش علائم بیماریهای ویروسی، مانند آنفولانزا، کرونا و سرماخوردگی آماده خواهد کرد. میتوانید از قرصهای حاوی زینک استفاده نمائید و یا این ماده را از رژیم غذایی خود دریافت کنید. مواد غذایی که حاوی زینک هستند، شامل: گوشت قرمز، عدس، نخود، لوبیا، آجیل، تخم مرغ و لبنیات میباشند.
مصرف آب گوشت و سوپ
اضافه کردن آب گوشت، آب قلم، سوپ گوشت و سوپ مرغ به رژیم غذایی به جبران کم آبی و هیدراته ماندن بدن کمک خواهد کرد. این غذاهای مفید و مغذی، برای تقویت و غنیسازی بدن در زمان ابتلا به آنفولانزا بسیار موثر خواهند بود. همچنین پروتئین به بازسازی سریعتر سلولهای ایمنی کمک خواهد کرد.
غرغره کردن آب نمک
یکی دیگر از روشهای درمان خانگی آنفولانزا، غرغره کردن آب نمک است. اینکار باعث بهبود گلودرد و خارج شدن مخاط داخل گلو و بینی خواهد شد. همچنین مصرف آب نمک برای بهبود ناراحتی و سوزش گلو ناشی از سرفه خشک بسیار مفید است و با خاصیت ضد باکتریایی خود، باکتریهای دهان و گلو را از بین خواهد برد.
نوشیدن چای گیاهی
از درمان خانگی آنفلونزا میتوان به مصرف چای گیاهی اشاره نمود. گیاهان مختلف، خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی بالایی دارند که میتوانند برای درمان علائم آنفولانزا نیز موثر باشد. چای سبز، چای زنجبیل، گل میخک و سایر گیاهان دارویی را دم کرده و میل نمائید. همچنین میتوانید آنهارا با عسل طبیعی شیرین نمائید.
اسانس گیاهی
برخی از اسانسهای گیاهی و طبیعی، برای درمان خانگی آنفولانزا موثر خواهند بود. بر اساس تحقیقات صورت گرفته(3) روغن درخت چای میتواند سرعت انتقال تکثیر ویروس را کم کرده یا آنرا متوقف نماید. توصیه میشود درصورت ابتلا و به جهت جلوگیری از ابتلای سایر افراد خانواده، این اسانس را تهیه کرده و در اتاق پخش نمائید. سایر اسانسهای گیاهی شامل: روغن دارچین، روغن نعنا، روغن اوکالیپتوس، روغن آویشن، روغن لیمو و روغن پونه کوهی هستند.
دستگاه بخور
همانطور که میدانید، ویروسهایی مانند آنفولانزا و کرونا، در هوای خشک و محیطهای سربسته بیشتر دوام میآورند و باعث گسترش بیشتر آنها خواهد شد. برای جلوگیری از انتشار و بهبود بیماری، از دستگاههای رطوبت ساز یا دستگاه بخور در اتاق استفاده نمائید. همچنین تنفس بخار آب گرم (بخور دادن) به بهبود سینوسها، گلو و ریهها کمک کننده خواهد بود.
رژیم غذایی مناسب
از دیگر راهکارهای مناسب جهت درمان آنفولانزا، رژیم غذایی مناسب است. رژیم غذایی مناسب در زمان ابتلا به آنفولانزا، شامل مصرف غذاهای کم کالری، کم فیبر و پخته شده است. استفاده از غذاهای نرم و کم ادویه نیز پیشنهاد میشود، چراکه هضم آنها راحتتر بوده و به کاهش مشکلات معده کمک میکنند.
همچنین یکی از داروهایی که برای افزایش سیستم ایمنی بدن و کاهش علائم آنفولانزا استفاده میشود، پلارژین است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این دارو، روی تصویر زیر کلیک کنید.
برای پیشگیری از آنفولانزا چه کنیم؟
مهمترین راههای پیشگیری و کاهش احتمال ابتلا به آنفولانزا عبارتند از:
- دستهای خود را اغلب با آب و صابون بشویید. اگر قادر به استفاده از آب و صابون نیستید، از ضدعفونی کننده دست مبتنی بر الکل استفاده کنید.
- هنگام عطسه یا سرفه، بینی و دهان خود را بپوشانید. به جای دست برهنه، در آرنج یا دستمال کاغذی خود سرفه یا عطسه کنید.
- زمانی که شما یا دیگران به آنفولانزا یا سایر بیماریهای عفونی مبتلا هستید از قرار گرفتن در کنار افراد دیگر خودداری کنید.
- اگر بیمار هستید و نمیتوانید از بودن در کنار دیگران اجتناب کنید، از ماسک استفاده کنید.
- از دست زدن به صورت، چشمها، بینی و دهان خودداری کنید.
- غذا یا ظروف غذا خوردن (چنگال، قاشق، فنجان) را با دیگران به اشتراک نگذارید.
لازم به ذکر است که بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا تزریق واکسن آنفولانزا در هر سال است. واکسنها سیستم ایمنی شما را آموزش میدهند تا عفونتها را تشخیص دهد و قبل از اینکه بیمار شوید با آنها مبارزه کند. ویروس آنفولانزا میتواند هر سال کمی تغییر کند (جهش یابد) به همین دلیل است که باید هر سال واکسن بزنید.
حتی اگر با نسخهای متفاوت از آنفولانزا نسبت به نسخه موجود در واکسن بیمار شوید، واکسیناسیون خطر ابتلا به بیماری جدی شما را کاهش میدهد.
مطالب مرتبط:
- بیماری مننژیت، علائم، پیشگیری و درمان
- علائم و بهترین درمان کبد چرب
- عوارض کمبود ویتامین D را جدی بگیرید!!
جمع بندی
با وجود اینکه آنفلوانزا بیماری شایعی است اما در مواردی میتواند برای سلامتی افراد بسیار خطرناک است بنابراین توصیه میکنیم در صورتی که دارای بیماری زمینهای خاصی هستید در صورت مشاهده علائم آنفولانزا جدید و ابتلا به آنفولانزا حتما به پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید.
آیا آنفولانزای نوع A ویروس کرونا است؟
آنفولانزا و ویروس کرونا هر دو بیماریهای تنفسی واگیردار هستند، اما توسط ویروسهای مختلفی ایجاد میشوند.
آنفولانزا چقدر طول میکشد؟
علائم معمولاً از یک تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر میشوند و پنج تا هفت روز طول میکشد. برای افرادی که واکسن آنفولانزا تزریق کرده اند، علائم ممکن است مدت زمان کمتری داشته باشند یا شدیدتر باشند. برای افراد دیگر، علائم ممکن است بیشتر طول بکشد. حتی وقتی علائم برطرف شد، ممکن است همچنان احساس خستگی کنید.
علائم و نشانههای ابتلا به آنفولانزا چیست؟
دردهای عضلانی، سردرد، سرفههای خشک، تب و لرز و تنگی نفس از علائم شایع ویروس آنفولانزا هستند.
آیا آنفولانزای جدید کشنده است؟
بله، اگرچه مرگ و میر ناشی از این بیماری به سویه آن در طی هر سال بستگی دارد. و به این معنا است که در سال مورد نظر احتمال مرگ از آنفولانزا با توجه به ویروس خاص متغیر است. طبق برآورد CDC اگر تعداد دریافت واکسن کاهش پیدا کند این تعداد میتواند افزایش پیدا کند. پاندمی آنفولانزا ۱۹۱۸ (۱۹۱۹ – ۱۹۱۸) به صورت تخمینی ۲۰ الی ۵۰ میلیون مرگ را در سراسر جهان در پی داشت.
درمان آنفولانزا چگونه است؟
راهکارهای درمان آنفولانزا به شرح زیر است:
دارو درمانی، نوشیدن مایعات، استراحت کافی، مصرف مواد حاوی زینک، مصرف آب گوشت و سوپ، غرغره کردن آب نمک، نوشیدن چای گیاهی، اسانس گیاهی، دستگاه بخور، رژیم غذایی مناسب.
سلام پسر من 18سالشه دو روزه دو سه تا دندوناش درد میکرد پوسیدگی وآبسه نداشت وتب ولرز هم دارد وطرف راست صورتش ورم کرده حتی بینی وبالای لبش هم ورم کرده بعضی وقتها از چشمش آب می یاد وکمی هم بدن درد داره بهش قرص مترونیدازول وآموکسی سیلین وایبو پروفن میدم ولی اثری ندارد
اگه چند روز یا پنج روز از دادن آنتی بیوتیک میگذره و تأثیری نداشته پس باید آنتی بیوتیک قوی تر مثل کوآموکسی کلاو 625 به همراه مترونیدازول هر هشت ساعت بهش بدید بخوره .دندون پسرتون آبسه کرده و ممکنه عفونت به گوش و حلقش بزنه حتی ممکنه لازم باشه از آنتی بیوتیک های تزریقی استفاده بشه
در شروع علائم آنفولانزا و حتی سرماخوردگی اصلا نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست چونکه این بیماری ویروسی هست و آنتی بیوتیک روش تأثیر نداره و بدن رو بیشتر ضعیف میکنه .آنتی بیوتیک رو زمانی باید مصرف کرد که جایی از بدن عفونت کنه مثل .گوش .حلق .بینی .ریه و جاهای دیگه وگرنه در دوره درمان آنفولانزا و سرماخوردگی فقط باید استامینفون جهت کنترل تب و درد بدن ، قرص سرماخوردگی ،ویتامین C و D ،و مراقبت های غذایی انجام و استفاده بشه در صورت بروز علائم بیشتر و شدیدتر با دستور پزشک داروهای دیگه مصرف بشه ولی درمان اولیه نیازی به آنتی بیوتیک نیست بیخودی مصرف نکنید.
چرا انفلاز خوب نمیشه ی دوره انتی بیوتیک میخوریم تسکین پیدا میشه ولی دوباره اود میکنه
من گرفتم هر چهار پنج روز یک بار سرم زدم ولی دوباره اوت کرد
سلام و عرض ادب خدمت دوستان .
بنده تقریبا ۱ هفته ای هست که هنگام خواب ، جفت دستام به خواب میرن و دچار درد شدید میشن که از خواب بیدار میشم.
علایم دیگری ندارم ، آیا مبتلا به آنفولانزا هستم ؟
ممنونم
سلام دختر من کمی سرماخوردگی داشت و یکی از گوشهاش عفونت داشت سوسپانسیون اموکسی کلاو دکتر بهش داد،گوش دردش تموم شد بعداز دو روز واکسن انفولانزا هلندی تزریق کرد ،الان بعداز واکسن شربت اموکسی کلاو ادامه بدم براش یا قط کنم؟۶سالشه
سلام مصرف انتی بیوتیک را تا آخر دوره درمان یعنی اون مقداری که تجویز کرده (معمولا برای ۵ تا ۷ روز تجویز میکنند) ادامه بدید و ارتباطی به تزریق واکسن انفلوآنزا نداره.
سلام
من حدودن یک هفته پیش مریض شدم الان خوبم وعلایم انفولانزا رو دیگه ندارم ولی همش حالت تهوع دارم باید چکار کنم
سلام
اگر انتی بیوتیک مصرف نکرده اید باید خیلی کم غذا بخورید و معدتون خیلی پر نباشه چند روز دیگه خوب میشه ولی اگر انتی بیوتیک مصرف کرده اید برای تسریع در بهبودی بهتره هر روز کمی ماست ترش یا دوغ استفاده کنید.
در بیماری ها و سختی ها تا می تونید صدقه هم بدید خیلی خیلی اثرگذاره! توکل و توسل بهمون آرامش میده و خیلی چیزهای خوب دیگه که اگر داشته باشیم درکش خواهیم کرد!
سلام ازهفته قبل خواهرم با سرفه های خشک بود بعدپدرم گرفت وبعد مادرم هر۳هم سرم وپنی سیلین تزریق کردن ۳دوز ،اما مادروخواهرم همش سرفه داشتن اونم ازنوع خشک که دیروز باز مراجعه کردیم دکترازمایش خون وادرار دادن هیچ مشکلی نبود گلوشون رو هم دکترمعاینه کرد گفت چرک نداره ۸روز هم از بیماریشون گذشته ولی بیحالن وسرفه خشک دارن آیا هنوز هم ناقل ویروس آنفولانزا هستن ؟؟؟؟توروخدا جوابمو بدید ،چون خودم تازه امشب مریض شدم نگران برادر کوچیکمم ،خودم وقتی از دزمانگاه اومدم ازعصری احساس کردم داغونم والانم تب دارم و بدن درد .
سلام وقت بخیر
ضمن آرزوی سلامتی هرچه سریعتر برای شما و خانواده گرامی، تا دو روز پس از بهبودی علائم و یا 10 روز پس از شروع علائم، دصد انتقال ویروس کم خواهد شد. استراحت و مصرف مایعات زیاد و مقوی را افزایش دهید، روند بهبودی تسریع خواهد شد.
با سلام، حدود 16 روز قبل دچار گلو درد و تب و لرز شدم و با مراجعه به پزشک و مصرف آموکسی کلاو بهتر شدم، اما 8 روز بعدش دوباره تب و لرز و سرفه خشک شدید شروع شده و مجدداً به دکتر مراجعه و سرم درمانی با آنتی بیوتیک و ویتامین را داشتم. نظر به عدم بهبود بعد از 14 روز اسکن ریه شدم که خوشبختانه سالم بود. الان هم سرفه دارم و هم تب و لرز خفیف و نگران هستم.
سلام وقت بخیر
ضمن آرزوی سلامتی هرچه سریعتر برای شما، متاسفانه در موارد شدید ممکن است افراد مبتلا تا یک ماه نیز درگیر علائم این بیماری باشند. نگران نباشید، داروهای تجویزی پزشک را مصرف نمائید، استراحت کنید و مصرف مایعات مقوی را افزایش دهید، رفته رفته علائم شما کاهش خواهند یافت.
سلام
دخترم بعد از ۳روز مدرسه رفتن دچار تب و لرز و گلو درد شد. ولی تب و لرزش ۲شب طول کشید.و فقط آبریزش بینی کمی مونده.
۲روز بعد هم خودم دچار تب و لرز شدید و آبریزش بینی و گلو درد و سردرد شدم. طوری که سردردم با مسکن هم ساکت نمیشد. سرفه خیلی نداریم. به نظر شما کروناست یا آنفولانزا؟ ۲هفته پیش هم واکسن آنفولانزا زده بودیم.
سلام وقت بخیر
به دلیل شباهت علائم، امکان تشخیص قطعی تنها با انجام تست PCR انجام میشود که در آزمایشگاه کیوان یا منزل قابل انجام است.
توصیه میکنیم درصورت شدت علائم و برطرف نشدن علائم با استراحت و مایعات کافی به پزشک متخصص مراجعه نمائید.
سلام خسته نباشید
من ی چند روزیه سردرد و چشم درد دارم از دیشب هم توی ناحیه سینه تا گلو خشکی احساس میکنم و یکم سرفه های خشک دارم و یکمم احساس بی حالی و ضعف میکنم حتی با توجه به اینکه یک هفته ی پیش واکسن انفولانزا زدم،الان اینا نشونه های انفولانزاس؟
سلام وقت بخیر
با توجه به اینکه در این فصل از سال، بیماریهای عفونی مانند کرونای جدید، سرماخوردگی و آنفولانزا در حال شیوع هستند، احتمال ابتلای شما به یکی از این بیماریها وجود دارد که تنها روش تشخیص قطعی، انجام تست PCR است.
چندروزی استراحت کنید و مایعات کافی مصرف کنید، علائم شما بهبود خواهند یافت.
سلام من بدترین نوع آنفولانزای گرفتم خیلی شدید بود الان بعد از بهبودی درد شدیدی تو ناحیه گرون و بازو گرفتم این هم علائم همون مریضیه
سلام وقت بخیر
همانطور که در مقاله ذکر شده، یکی از عوارض و علائم این بیماری بدن درد و دردهای عضلانی است. به مرور زمان این علائم نیز برطرف خواهند شد. درصورتی که درد غیرقابل تحمل بود و با داروهای مسکن بدون نسخه بهبود نیافت به پزشک مراجعه نمائید.
بسیار ممنونم از مطالب مفیدوجامع
سلام خانواده من به ترتیب مبتلا به دل درد و اسهال و حالت تهوع شدید و ضعف شدید شدند…
اول همسرم سپس فرزندان و الان هم خودم…
خودم چندین مرتبه لرز هم کردم ، و بدن درد شدید و ضعف و بی حالی و دل درد و حالت تهوع و امروز هم دچار اسهال شده ام….
آیا ما مبتلا به انفولانزا شده ایم؟
و اینکه آیا تفاوتی بین آنفولانزای گوارشی و آنفولانزای تنفسی هست؟ چون هیچ کدام از ما سرفه و گلو درد و سردرد نداشتیم…و آیا ممکن هست تا آخر سال مبتلا به نوع دیگری از آنفولانزا بشویم؟
با توجه یه اینکه واکسن مصونیت ایجاد میکنه پرسیدم…
آیا آنتی بادی که در بدن ما ترشح شده برای ما مصونیت ایجاد میکنه؟
پزشک به من گفت فقط باید استراحت کنی تا دوره اش بگذره
سلام وقت بخیر
از آنجائیکه عفونتهای تنفسی ویروسی مانند انفلوانزا و کرونا با علائم مشابه می توانند منجر به عوارض گوارشی نیز شوند. توصیه می شود ضمن استراحت با دریافت مایعات کافی بدن در حالت هیدراته قرار گیرد تا بهبودی کامل حاصل شود.
همچنین ابتلا به این ویروسها به دلیل تولید آنتی بادی و فعال شدن سیستم ایمنی سلولی تا حدود زیادی از ابتلا مجدد در کوتاه مدت جلوگیری می کند، زیرا با تغییر سویه های در حال گردش بخصوص در مورد انفلوانزا نیاز به دریافت سالیانه واکسن است. در هر صورت جدای از ابتلا به این ویروسها و ایمنیت حاصل از عفونت طبیعی، زدن دوز بوستر واکسن انفلوانزا و کرونا بخصوص به افراد با بیماری های زمینه ای توصیه می شود.
سلام وقت بخیر
من ی دفعه بدن درد و تبو لرز گرفتم
قلبمم تند تند میزنه
تا استامینوفن میخورم بهتر میشم
خیلیم بیحالم علایم دیگری ندارم ایا آنفولانزا هست یا کرونا
با تشکر
سلام وقت بخیر
شیوع عفونتهای تنفسی در این فصل شایع است و در بیشتر مواقع دانستن نوع عفونت تنفسی بجز استرس و فشار روانی تغییری در روند درمان ایجاد نمی کند مگر بیمار سابقه بیماری های زمینه ای و نیاز به مراقبت های خاص داشته باشد. بهترین راهکار استراحت، مایعات کافی است و چنانچه التهابات، تب طولانی مدت و سرفه دارند زیر نظر پزشک معالج دارو دریافت کنند.
سلام
من یک هفته است که علائم سرماخوردگی مثل بی حالی و سرفه و لرز دارم و با گذشت زمان سرفه هام تشدید شده و از دیروز تب ۳۸ الی ۳۹.۵ درجه دارم
کوآموکسی کلاو و هیدروکسی زین و ازین داروها هم خوردم
سه بار هم رفتم دکتر عمومی
به نظرتون باید چه اقدامی بکنم؟
سلام وقت بخیر
تنها توصیه استراحت و دریافت مایعات کافی و دوری از استرس هست. چنانچه سابقه بیماری زمینه ای دارند زیر نظر پزشک معالج باشند.
سلام .من حدود چهار روزه درگیر بی حالی تب ولرز بدن درد سرفه خشک ودرد در گلورادارم دومرتبه رفتم دکتر .درحال حاضر تاوانکس ۵۰۰وقرص سرما خوردگی وناپروکسن استفاده میکنم ومایعات بسیار ولی هنوز همانجورم چکار کنم
سلام وقت بخیر
شیوع عفونتهای تنفسی در این فصل شایع است. بهترین راهکار همانطور که میدانید استراحت، مایعات کافی و دنبال کردن روند درمانی پزشک است.
سیستم ایمنی بدن شما ضعیف شده باید قرص زینک پلاس بخورین که برای سرماخوردگی و آنفولانزا خوبه
تا حالا در این حد از یه مریضی متنفر نشدم .اللن ساعت ۴ صبحه که از سرفه های شدید نتونستم بخوابم و نزدیک ۱ هفته هست که اینطورم قرص وآمپول و عسل و مایعات و هرچی که به ذهنتونت برسه رو امتحان کردم ولی اصلا تاثیر نداره.شب که سرتو میزاری رو بالش حمله میشه بهت .خسته شدمممممم .😪😢
سلام وقت بخیر
معمولا برای درمان انفلوانزا بهترین گزینه استراحت، دوری از استرس و دریافت مایعات فروان است. ضمن اینکه بیمار باید صبور باشد تا این دوران طی شود. مواردی که افراد بیماری زمینه ای دارند توصیه می شود در این دوران زیر نظر پزشک معالج باشند. گاهی دریافت داروهای ضدویروسی بخصوص در روزهای اول بیماری در تسریع روند بهبودی مؤثر هستند.
سلام
خواهر من سرما خورده و دکتر براش داروهای آنفولانزا تجویز کرده امروز بعد از دو روز زیر گوشش تقریبا باد کرده و میگه درد میکنه ، و زبونش و دهنش هم زخم شده . چیکار باید کرد؟؟
سلام وقت بخیر
بهترین گزینه درمانی در انفلوانزا استراحت و دریافت مایعات کافی است. چند روزی صبر کنند اگر بهبودی حاصل نشد جهت معاینه به پزشک معالج مراجعه کنند.
دقیقا منم همین حالت رو دارم وقتی وسط شب حمله به من دست میده باید حتما شربت دیفن هیدرامین یا هانی تیم بخورم آروم بگیرم سرفه هام قطع بشه نشاسته رو در آب داغ با کمی گلاب و شکر قاطی میکنم میخورم گلوم خیلی نرم میشه تخم مرغ عسلی هم عالیه
مونته لوکاست هر روز ۲تا مصرف کنین یکی صبح یکی شب
بعد قرص گیاهی مکیدنی آلتادین هم بگیرین و هر ۳ساعت یکی مصرف کنین
بخور هم فراموشنشه، محیطتون هرچی مرطوب تر باشه ریه تون کمتر تحریک میشه
من پارسال مریض شده بودم و این موارد سرفمو تسکین داد
خدا به همه سلامتی بده
سلام من یازده روز پیش با سردرد و بدن درد خیلی شدید و لرز و گلو درد بیدار شدم بعد یک روز بجز گلو درد همش خوب شد بعد چن روز صدام کلن رفت و بزور حرف میزدم دوباره بعد چن روز گلو درد شدید پیدا کردم با سرفه های خشک و الانم چند روزیه ابریزش بینی و چرک توی گلوم دارم گوشامم حس میکنم عفونت کرده و سرددرد دارم و سرفه های خشکمم حس خصوصا موقعی که میخام بخابم چن ساعت سرفه میکنم
کلی هم قرص و شربت خوردم ولی بهتر نمیشم نمیدونم چیکار کنم واقن الانم موقع امتحاناس از همه چی عقب افتادم
سلام وقت بخیر
در بیماریهای تنفسی از جمله انفلوانزا التهابات ایجاد شده در اثر عفونت ویروسی بیشترین شکایت بیماران است. برای کنترل این التهابات که بصورت تب و لرز، عطسه، سرفه و… خود را نشان میدهد، علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، بیمار برای بهبودی باید صبور باشد و استراحت و مصرف مایعات علاوه بر آن دوری از استرس در این دوران را داشته باشد. البته در مورد بیماران مبتلا که سابقه بیماریهای زمینه ای را دارند باید بطور مداوم در این دوران زیر نظر پزشک معالج باشند.
سلام خسته نباشید من روز اول سردر بودم فقط بعد روزای بعد هم سردرد و تب ولرز و گلوم هم چرکی شده بود رفتم دکتر یه سیرم داد با سه تا آمپول سیفتراکسون اینا رو زدم حالم بهتر شده و حس میکنم گلوم چرکش کم شده ولی حالا حس چشاییم ضعیف شده و آب ریزش بینی دارم و اینکه خیلی بینیم میسوزه دیوونم کرده ازون قطره های ضد احتقان بینی هم گرفتم چندان کار ساز نبود به نظرتون این آنفلوآنزا هستش یا کرونا و اینکه چرا این سوزش بینی آخرای بیماری اومد
سلام وقت بخیر
شیوع عفونتهای تنفسی در این فصل شایع است و در بیشتر مواقع دانستن نوع عفونت تنفسی بجز استرس و فشار روانی تغییری در روند درمان ایجاد نمی کند مگر بیمار سابقه بیماری های زمینه ای و نیاز به مراقبت های خاص داشته باشد. بهترین راهکار استراحت، مایعات کافی است و چنانچه التهابات، تب طولانی مدت و آبریزش بینی دارید مجدد به پزشک متخصص مراجعه نمائید.
سلام وقتتون بخیر
من هشت روز پیش سرماخوردگی و دکتر که معاینه کرد گفت آنفولانزا دارم و در ضمن گلوم هم عفونی شده و برای من آنتی بیوتیک تجویز کردند ،به طور خیلی خوبی بهتر شدم ولی سرگیجه هام خیلی منرو اذیت می کنند بطوری که بیشتر از یکی دو دقیقه نمی تونم بشینم یا سرپا بایستم میشه راهنمایی بفرمایید باید برای سرگیجه چه بکنم؟
سلام وقت بخیر
ضعف و خستگی مزمن بعد از ابتلا به انفلوانزا در برخی بیماران دیده می شود، در این مورد بیمار احتمالا دچار عفونت باکتریایی ثانویه هم شده است. توصیه می شود ضمن مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج، استراحت، دریافت مایعات کافی و دوری از استرس را داشته باشد تا ضعف برطرف شود.
من تقریبا دو ماه الا بیشتر است که مبتلا به آنفولانزا هستم البته دقیق نمیدونم شاید تبدیل به سنوزیت شده
هر دردی رو از اول بیماری تا الان تجربه کردم
الان هم سردرد دائمی ، خلط گلو ، و صبح ها ک از خواب بیدار میشم دهنم پر از عفونت هست با سرفه های اندک واقعا کلافه شدم و بعضی مواقع فکر خودکشی میکنم شاید خنده دار باشه ولی واقعا تو عمرم چنین عذابی ندیدم و نخواهم دید لطفا هر کمکی از دستتون بر میاد بکنین
سلام وقت بخیر
احتمالا بیمار دچار عفونت های باکتریایی ثانویه شده اند. توصیه می شود برای معاینه به متخصص عفونی مراجعه نموده و پیگیر درمان شوند.
من پنج بار مراجعه کردم ولی نتیجه ای حاصل نشده واقعا کلافه ام …😔
من هم چهل و چهار روز وضعیتم همینه
اول دو هفته دکتر عمومی رفتم آمپول سرم دارو خوب نشدم
تا دیگه کاملا بیتوان شدم و به شدت وزن کم کردم
فوق تخصص ریه رفتم کلی دارو گرفتم گفت برونشیت حاد دارید که از سرما خوردگی بعد یه ماه خوب میشی خوب نشدم زندگیم مختل شده دوسه روز بهترم بعدش دو سه روز بدن دردی میگیرم که دلم میخواد بمیرم سرفه و گلاب به روتون عق زدن شبانه هم هر چند روز یه بار دارم
از زندگی خسته شدم فقط بخاطر پسرم و اطرافیانم دارم طاقت میکنم
هر جا هم میریم دارو جدید ، تجویز جدید و همه میگن خوب میشی پس کووووو من هر روز دارم مرگ رو تجربه میکنم لعنتیا
آدمی بودم که اصلا مریض نمیشدم هیچوقت دکتر نمیرفتم الان جنازه ام
یادم رفت بگم داروی گیاهی هم خوردم دو روز خوبم روز سوم همون حالمو خراب میکنه
توروخدا بگید شما هم مثل من اینقدر طولانی شده مریضیتون؟واقعا ترسیدم😭😭😭😭
علائمی که داشتید چی بود مراجعه کردید پزشک؟
سلام دکتر شاملو
من پدر دو دختر که خانم بزرگ 8 سالشه و خانم کوچیک 3سال و نیم.از شروع مدارس خانم بزرگ نشانه های سرفه تب ولرز آبریزش بینی داشت. متخصص اطفال معاینه کرد و تشخیص انفولازا داد.داروهای مختص این بیماری رو تجویز کرد و اینکه این داروها رو مصرف میکرد خوب شد .باز دوبار مدرسه یک سری بچه های دیگر داشتن باز مریض میشد.دختر کوچیکم دچار این بیماری ملعون شد طوری که از گوش و چشم عفونت بیرون میزد. هر کدومشون از دو نوع آنتی بیوتیک استفاده میکردن .خودم و همین طور همسرم هنوز با این بیماری از زمانی که مدرسه ها باز شد درگیر هستیم.تا الان دو بار بیمارستان جهت بستری رفتیم نتیجه نگرفتیم.و از سه دکتر مختلف فوق تخصص اطفال تجویز دارو گرفتیم باز هم خوب نشدیم.دیگه خسته شدیم بچه ها هنوز تب میکنند اسهال میشن بعد از سرفه های شدید بالا میارن.هر کدومشون هم سه تا چهار کیلو وزن کم کردن به نظر شما آیا داروها بدرد نخورن ؟ویروسها قوی هستن؟تجویز دکترا خوب نیست؟ممنون که توجه کردید.
سلام وقت بخیر
ضمن آرزوی سلامتی هرچه سریعتر برای شما، با توجه به اینکه ویروسهای مختلف و جدیدی در جهان درحال شیوع هستند، تمیز و تشخیص آنها احتمالا مقداری سخت خواهد بود. توصیه میگردد به پزشک متخصص دیگری جهت معاینه مراجعه نمائید. انشاءالله هرچه سریعتر بهبودی کامل همگی شما حاصل میشود.
سلام خدمت دکتر عزیز و محترم ، من بیماریم ابتدا با تحریک انتهای ریه و سرفه خفیف شروع شد روز بعد بصورت گلودرد و گوشدرد در هنگام بلع ادامه پیدا کرد همچنین درد پشت چشم و تیرگی زیر چشم چون سینوزیت هم قبلا داشتم ، الان روز سوم هست که خلط های بسیار چسبنده و به رنگ سبز تیره در ریه دارم که با خلط آور و به سختی تخلیه میکنم ، پزشک مراجعه نکردم چون احساس کردم ویروسی هست ، آبریزش شدید چشم و بینی هم دارم ، میخواستم راهنمایی کنید لطفا
سلام وقت بخیر
با توجه به تغییر رنگ خلط جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید، در صورت صلاحدید ایشان دارو دریافت کنید تا از ابتلا به عفونتهای باکتریایی ثانویه جلوگیری شود.
سلام وقت بخیر امیدوارم وخترهای گلتون خوب خوب شده باشند ..پسر من از اول مدرسه دایم مریض شد در هفته چند بار دکتر میبردم تا اینکه ی پزشک پیشنهاد شربت فروگلوبین پلاس بعد از هر نهار یک قاشق مربا خوری برای هر کودک را داد شما امتحان کنید
سلام خسته نباشید
سرددرد و حالت تهوع و چشم درد هم جز علائم آنفولانزا هست ؟!
سلام وقت بخیر
ضمن آرزوی سلامتی، همانطور که در مقاله ذکر شده بله.
سلام من پنج روز گلو درد آبریزش بینی دارم دوروز سرفه هم اضافه شده وکمی سینم میسوزه دارو دارم مصرف میکنم ولی از دیشب سینم سوزش گرفته خطرنام؟بایت دوباره برم دکتر ؟
سلام وقت بخیر
ضمن آرزوی سلامتی برای شما، توصیه میگردد در صورت شدت علائم مجدد به پزشک متخصص مراجعه نمائید.
سلام
آخه مگه میشه این آنفولانزا باشه واقعا؟؟سالهای پیش هم آنفولانزا بوده .من و خانواده ام با وجود اینکه رفت و آمد نداریم و هنوز ماسک میزنیم اما تا به حال ۳بار در مدت ۲ماه درگیر این بیماری شدیم .الان برای بار چهارم هر چهار نفرمون درگیر شدیم و تب و لرز داریم .آنتی بیوتیک رو بیماری های میکروبی و باکتریایی مؤثره چرا باید به بیمار آنفولانزا که یه بیماری ویروسی هست داروی ضد ویروس ندن؟
سلام اقای دکتر خسته نباشید
مادرم حدودا یک هفته پیش علائم سرفه و گلودرد و سردرد داشتن
۴روزی بیمارستان بستری شدن دوباره تب ولرز ،سردرد،تنگی نفس و فشارشون بالا هست با اینکه دارن دارو مصرف میکنن هنوز حالشون بده ۶۵سالشون هست
احتمالا آنفلوانزا باشه
باید به چه متخصصی مراجعه کنن؟چون قبلا سابقه تنگی نفس داشتن نمیدونم دکتر عفونی نوبت بگیرم یا آسم وآلرژی؟
سلام وقت بخیر
ضمن آرزوی سلامتی، به پزشک متخصص عفونی مراجعه نمائید.
ممنونم بزرگوار
با سلام
پاینده باشید و سلامت دکتر
ببخشید من الان تقریبا ی هفته س
خیلی سخت آنفلوآنزا گرفتم
س دفعه دکتر رفتم
دارو و آمپول دادن
چرا خوب نمیشم
گوش دردم ی کم بهتر ک شد
الان سرفه بد
آبریزش هم ک بر قراره
آقای دکتر این لوراتادین خیلی بده
آ بریزشو یکسر میکنه خلط پشت گلوی وحشتناک…چرا تجویز میکنن؟
ب نظرتون آنفلوآنزا اینقدر بده؟و طول میکشه؟
سلام وقت بخیر
ضمن آرزوی سلامتی هرچه سریعتر برای شما، در بیماریهای تنفسی از جمله انفلوانزا التهابات ایجاد شده در اثر عفونت ویروسی بیشترین شکایت بیماران است. برای کنترل این التهابات که بصورت عطسه، سرفه و… خود را نشان میدهد، علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، بیمار برای بهبودی باید صبور باشد و استراحت و مصرف مایعات علاوه بر آن دوری از استرس در این دوران را داشته باشد. البته در مورد بیماران مبتلا که سابقه بیماریهای زمینه ای را دارند باید بطور مداوم در این دوران زیر نظر پزشک معالج باشند.
ممنونم که جواب دادید
سلام من یک هفته ی پیش گلو درد گرفتم و خلط گلومم زیاد بود رفتم دکتر و دارو بهم داد و تقریبا التهاب گلوم ک خوب شد دچار خشکی گلوی وحشتناکی شدم و بعد از ۸ روز خشکی گلو امروز کلا صدام بالا نمیاد و خلط گلومم پا برجاست با ابریزش بینی خفیف.
چیکار کنم من دکترم رفتم اما بدتر شدم
سلام وقت بخیر
ضمن آرزوی سلامتی برای شما، توصیه میشود مجدد به پزشک متخصص مراجعه نمائید.